Apple susține că nu deține și nu vinde aplicațiile. Instanța trebuie să decidă dacă există sau nu o legătură directă între Apple și cumpărătorii de aplicații. În timp ce dezvoltatorii de aplicații își stabilesc prețurile, Apple le colectează.
Compania contestă o decizie anterioară adoptată de o instanță inferioară. Cazul a început în 2011 și a fost redeschis anul trecut. Apple susține că dacă acțiunea în justiție este permisă, ar putea afecta și alți giganți în domeniul tehnologiei – Google și Microsoft, spre exemplu, percep la rândul lor un comision de 30% din vânzările de aplicații.
Jack Kent, analist în cadrul IHS Markit, a declarat pentru BBC că App Store este o parte din ce în ce mai importantă a afacerii Apple.
„Categoria Servicii – care include comisioanele App Store, alături de alte media, conținut și servicii – este acum al doilea cel mai mare aducător de venituri pentru Apple, după ce vânzările iPhone au fost sursa de venituri cu cea mai rapidă creștere pentru companie”, a susținut Kent. „Pe măsură ce multe dintre categoriile de dispozitive Apple se maturizează, serviciile sunt vitale pentru a a aduce venituri incrementale după vânzarea dispozitivelor și pentru a lega utilizatorii de ecosistemul Apple de dispozitive, aplicații și servicii”, mai spune analistul.
SURSA: smartnews.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!