Scopul atacurilor a fost obținerea cât mai multor detalii legate de înregistrările apelurilor: data și ora efectuării acestora, numărul apelat, durata apelului, locația apelantului.
Chiar dacă hackerii nu au obținut înregistrările apelurilor, toate datele obținute sunt oricum foarte valoroase. Hackerii spioni, odată infiltrați în rețelele companiilor de telefonie mobilă, dacă nu sunt depistați la timp, pot fura date în timp real – ceea ce s-a întâmplat și în acest caz. Atacurile cibernetice, deși au ieșit la iveală recent, datează de câțiva ani, relatează The Verge.
Se pare că hackerii infiltrați în rețele spionau utilizatorii companiilor de telefonie mobilă, fără să atragă atenția asupra lor, deși ar fi putut bloca în orice moment rețelele. Aceștia au urmărit îndeosebi persoane importante, precum lideri militari sau membri ai guvernelor, ale căror detalii legate de apeluri se pot dovedi extrem de prețioase.
Atacurile cibernetice au vizat cel puțin 10 companii de telefonie mobilă din Europa, Asia, Africa și Orientul Mijlociu. Specialiștii în securitate cibernetică spun că hackerii au intrat în rețele exploatând vulnerabilitățile acestora. Atacurile seamănă cu cele ale grupării chineze APT10, care în trecut a fost acuzată că a furat date de la NASA, IBM și alte mari companii.
Citiți principiile noastre de moderare aici!