Cei care și-au introdus parolele au văzut apoi un mesaj pop-up care îi informa că se “importă” contactele lor, fără a le solicita în prealabil permisiunea, a anunțat BI. Un purtător de cuvânt al Facebook a confirmat că contactele a 1,5 milioane de persoane au fost colectate în această modalitate începând cu luna mai 2016, pentru a contribui la construirea rețelei Facebook de conexiuni sociale și pentru a recomanda alți utilizatori în vederea adăugării ca prieteni.
“Luna trecută am încetat să oferim verificarea parolei e-mail ca opțiune pentru persoanele care își verificau contul atunci când se conectau la Facebook pentru prima dată”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook. “Atunci când am analizat pașii pe care oamenii îi urmau pentru a-și verifica conturile, am constatat că în unele cazuri, contactele e-mail ale acestora erau încărcate neintenționat pe Facebook la crearea conturilor. Am rezolvat problema și i-am notificat pe cei ale căror contacte au fost importate”, a declarat Facebook, adăugând că contactele nu au fost împărtășite nimănui și că au fost șterse.
De asemenea, Facebook a evidențiat că utilizatorii pot revizui și gestiona contactele pe care le împărtășesc cu rețeaua de socializare în setările lor. Cea mai mare rețea socială din lume, Facebook, controlează datele a peste 2 miliarde de persoane, precum și cine are acces la ele. Practicile companiei privind gestionarea datelor au fost puse sub semnul întrebării în urma scandalului Cambridge Analytica, când informațiile personale a până la 87 milioane de utilizatori Facebook au fost accesate necorespunzător.
SURSA: smartnews.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!