Rețeaua socială a dezvăluit vineri un bug API foto care a afectat până la 6,8 milioane de persoane pe 1.500 de aplicații conectate la Facebook, a declarat compania într-un blog post. Defecțiunea este legată de permisiunea pe care o acordați unei aplicații pentru a accesa fotografiile dumneavoastră pe Facebook. Bug-ul a fost cauzat de o eroare în actualizarea codului din septembrie, au declarat cei de la Facebook. API-ul trebuie să permită terței aplicații să acceseze doar fotografiile pe care le împărtășiți pe timeline, însă bug-ul a oferit dezvoltatorilor de aplicații acces complet la alte fotografii, cum ar fi cele încărcate pe Facebook Stories sau chiar cele pe care le-ați încărcat, dar nu le-ați postat niciodată.
„De exemplu, dacă cineva încarcă o fotografie pe Facebook, însă nu finalizează postarea ei, noi păstrăm o copie a fotografiei pentru că, odată revenită în aplicație, persoana să poată finaliza postarea”, a declarat Tomer Bar, director de inginerie Facebook, într-un blog post.
Problema nu a afectat fotografiile din Messenger. Bug-ul a existat timp de 12 zile, între 13 și 25 septembrie, potrivit Facebook. Rețeaua socială a declarat că va lansa în această săptămână un instrument pentru ca dezvoltatorii de aplicații să determine dacă utilizatorii lor au fost afectați de defecțiunea de securitate. De asemenea, Facebook va notifica, prin intermediul unei alerte, milioanele de persoane ale căror fotografii au fost expuse, a declarat compania.
„Ne pare rău că s-a întâmplat acest lucru”, a declarat Bar.
Deși Facebook a descoperit defecțiunea în septembrie, nu a notificat publicul timp de aproape trei luni pentru că a investigat problema pentru a determina câți oameni au fost afectați, a declarat compania. Un purtător de cuvânt a declarat că Facebook a notificat Comisia Irlandeză pentru Protecția Datelor de îndată ce a determinat că încălcarea era raportabilă, conform GDPR. Puteți verifica ce aplicații au acces la fotografiile dumneavoastră pe Facebook în setările de confidențialitate. Această defecțiune este cea mai recentă eroare de securitate a Facebook. Compania a fost lovită de mai multe probleme de confidențialitate în acest an, iar pierderea încrederii publicului a determinat Facebook să depună eforturi precum găzduirea de evenimente de confidențialitate de tip pop-up. Facebook s-a confruntat și cu alte controverse în acest an, inclusiv cu scandalul masiv privind abuzul de date Cambridge Analytica, campaniile străine de influență și o încălcare majoră a datelor ce afectează 29 milioane de conturi.
SURSA: smartnews.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!