Rețeaua socială a folosit informații din baze de date accesibile publicului și de la cei aproape 2,4 miliarde de utilizatori Facebook pentru a construi aceste hărți.
„Toate aceste hărți, atunci când sunt combinate cu informațiile din sistemele de sănătate, pot îmbunătăți modul în care organizațiile furnizează provizii și răspund la focare”, au declarat Laura McGorman și Alex Pompe, care lucrează în echipa Facebook Data for Good.
Una dintre hărți include informații despre numărul de oameni ce trăiesc într-o anumită zonă, precum și date despre vârstele lor. Folosind puterea inteligenței artificiale, rețeaua socială a folosit informații despre recensământ și imagini prin satelit pentru a crea o hartă a populației despre care susține că este de trei ori mai detaliată decât orice sursă. Harta a ajutat deja Crucea Roșie să decidă cum să răspândească lucrătorii care educă oamenii în privința vaccinării împotriva rujeolei.
O altă hartă, ce a folosit datele utilizatorilor Facebook care au permis rețelei sociale să le urmărească locația, ilustrează locul unde s-au mutat oamenii. Asta ar putea ajuta organizațiile să combată bolile contagioase, cum ar fi gripa, ce poate fi răspândită prin contact uman.
Cea de-a treia hartă arată cât de mult poate fi accesat internetul într-o anumită zonă, oferind organizațiilor posibilitatea de a cunoaște dacă pot ajunge la cineva prin intermediul mesageriei online mai degrabă decât printr-o vizită la domiciliu. Facebook colaborează cu peste o duzină de organizații nonprofit și universități pentru acest efort de sănătate publică, inclusiv UNICEF, Harvard School of Public Health and Direct Relief.
SURSA: smartnews.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!