Săptămâna trecută, reprezentanții Facebook au declarat că hackerii au furat informațiile de utilizator a 29 milioane de oameni, și nu 50, cum a indicat inițial în septembrie.
Hackerii au obținut informațiile din conturile utilizatorilor după ce au furat cheile digitale Facebook. Informațiile furate includ nume, date de naștere, orașe natale, locuri de muncă și alte date de contact, cum ar fi adrese e-mail și numere de telefon.
Încălcarea datelor reprezintă prima testare majoră a noului Regulament privind Protecția Generala a Datelor în Europa, potrivit CNBC.
În mai, legea privind confidențialitatea a intrat în vigoare în cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. Asta afectează companiile cu o prezență digitala în UE, cum ar fi Facebook, și implică mai multă deschidere cu privire la datele pe care companiile le dețin și le împărtășesc.
CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat în aprilie că GDPR, în general, „va fi un pas foarte pozitiv pentru internet”. GDPR cere companiilor să dezvăluie încălcările de securitate în 72 de ore. Dacă nu reușește să se conformeze acestui termen limită, Facebook s-ar putea confrunta cu o amendă de peste un miliard de dolari.
„Încurajăm cu fermitate Facebook să coopereze pe deplin cu comisarul irlandez pentru protecția datelor și să furnizeze toate informațiile necesare persoanelor afectate, în conformitate cu normele UE privind protecția datelor”, a declarat Christian Wigand, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.
Articole pe aceeași temă:
[related-post post_id=”2126827″]
[related-post post_id=”2119273″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!