Totuși, această nouă setare implicită, care va fi implementată în următoarele săptămâni, va putea fi dezactivată de utilizatorii minori.
Dacă limita de 60 de minute este atinsă, aceștia vor fi nevoiți să introducă un cod de acces – ceea ce le va cere să ia o decizie activă de a prelungi timpul petrecut răsfoind videoclipuri în aplicație.
Dacă limita de 60 de minute este atinsă, utilizatorii vor fi invitaţi să introducă un cod de acces. Astfel, le va cere să ia o decizie activă pentru a prelungi timpul petrecut navigând printre videoclipurile din aplicaţie.
Măsura vine după ce TikTok şi alte platforme de socializare au analizat mulți ani la rând în amănunt impactul lor asupra tinerilor utilizatori.
Rețeaua de socializare se confruntă cu o presiune tot mai mare din partea Washingtonului în legătură cu preocupările legate de securitate din cauza legăturilor sale cu China prin intermediul companiei-mamă Bytedance, inclusiv cu discuţii reînnoite despre o posibilă interzicere în SUA a aplicaţiei.
Vă reamintim că recent Comisia Europeană a anunțat interzicerea instalării aplicaţiei TikTok pe toate dispozitivele electronice de serviciu ale personalului său, pentru a proteja datele instituţiei. Decizia a fost denunţată de reţeaua de socializare.
Autoritățile de la noi din țară au demarat, joi, 2 martie, la nivel guvernamental, o analiză pentru a vedea dacă aplicația TikTok are vreun risc de securitate și în cazul României. Anunțul a fost făcut de ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.
Pe aceeași temă:
Guvernul României analizează dacă TikTok pune probleme de securitate în rândul angajaților
Comisia Europeană interzice aplicația TikTok pe telefoanele de serviciu ale angajaţilor
Citiți principiile noastre de moderare aici!