În contextul pandemiei de Coronavirus, acest lucru este mai important ca niciodată, iar efortul nostru pentru dezvoltarea şi perfecţionarea reţelelor de telecomunicaţii continuă.
Recent am anunţat că am declarat mai mult de 3.000 de seturi de brevete la Institutul European de Standarde pentru Telecomunicaţii (ETSI) ca fiind esenţiale pentru standardul 5G, reflectând poziţia noastră şi impulsul puternic în domeniul cercetării şi dezvoltării tehnologiei de comunicaţii mobile.
Dincolo de reţelele şi tehnologiile radio, abordarea Nokia end-to-end 5G include sistemele de reţele fronthaul, backhaul şi transport optic. Nokia Bell Labs a anunţat recent un nou record mondial în fibra optică pentru a permite reţelele 5G mai rapide şi cu o capacitate mai mare pentru viitor. Cercetătorii de la Nokia Bell Labs au stabilit recordul mondial pentru cea mai mare rată unică de transfer, de 1,52 Terabiţi pe secundă (Tbit /s) la peste 80 km de fibră optică standard – echivalentul streamingului simultan de 1,5 milioane de videoclipuri YouTube, de patru ori mai mare capacităţii anterioare, de aproximativ 400 de gigabiţi pe secundă. Aceste inovaţii demonstrează capacitatea Nokia de a dezvolta tehnologii end-to-end 5G care să răspundă nevoilor de transfer de date mereu în creştere şi latenţe tot mai scăzute, necesare pentru Internet of Things şi pentru aplicaţiile destinate consumatorilor.
Ştim că avem o datorie faţă de clienţii noştri şi de comunităţile pe care le deservesc, pentru a menţine aceste canale vitale de comunicare funcţionând chiar şi când utilizarea atinge niveluri fără precedent.
Monitorizăm continuu evoluţia situaţiei globale şi luăm măsuri de precauţie pentru menţinerea reţelelor în bună funcţionare. Aceasta include crearea de centre de comandă pentru gestionarea lanţurilor de aprovizionare şi creşterea interacţiunilor virtuale dintre oameni.
De asemenea, avem datoria de a proteja angajaţii noştri şi a le permite să lucreze în siguranţă de la distanţă şi în mod flexibil, acolo unde este posibil, astfel încât să putem depăşi perturbările şi provocările cu care ne confruntăm în prezent.
Dar avem şi o altă datorie – faţă de ţările în care Nokia operează; pentru că suntem o companie globală, avem datoria să fim parte a luptei mondiale împotriva acestei pandemii.
Aşadar, în aceste zile, Nokia lansează „Coronavirus Global Donation Fund”. „Acest fond, de 500.000 euro, este destinat să sprijine organizaţiile de caritate, spitale, clinici de sănătate şi alte organizaţii neguvernamentale de prim rang, care conduc lupta împotriva COVID-19 şi încearcă să diminueze efectul asupra comunităţilor. Asistenţa financiară va fi direcţionată către locul în care este cel mai necesar, în ţările afectate din întreaga lume. Este un pas mic, dar aceste entităţi fac o diferenţă mare în viaţa oamenilor şi dorim să le sprijinim cât mai bine. Acum este timpul pentru noi toţi să ne unim şi să ne jucăm rolul. Lumea nu a fost niciodată mai conectată şi niciodată nu a fost mai unită”. Rajeev Suri – Preşedinte şi CEO Nokia.
Adiţional, Nokia România în parteneriat cu Asociaţia Şcoala mamei Junior, a sprijinit încă de la decretarea stării de urgenţă, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” din Timişoara prin donaţii făcute de angajaţi.
#COVID19, #TeamNokia,
#sustainability, #CSR.
(276824)
Citiți principiile noastre de moderare aici!