Nu mai puțin de 600.000 de consumatori au fost vizați cu malware de furt de parole în prima jumătate a anului 2018, potrivit unui comunicat publicat marți de firma de securitate. În aceeași perioadă din 2019, numărul a crescut la peste 940.000, o creștere de 60 de procente. Vinovați sunt troienii de furt sau produsele de furt de parole ce vizează date sensibile precum seria cardurilor de credit și informații autofill, prin intermediul vulnerabilităților web-browser, potrivit raportului.
Dintre utilizatorii care au întâlnit acest tip de malware, 25% au fost infectați cu Azorult, unul dintre cele mai frecvent cumpărate și vândute produse de furt de parole pe forumurile din Rusia, potrivit Kaspersky. Cele mai răspândite programe malware vizează utilizatorii desktop. De ce? Potrivit raportului, “faptul este că fișierele cele mai necesare utilizatorului sunt stocate în mod obișnuit acolo. Și, printre acestea, poate fi un fișier text ce conține parolele frecvent utilizate”.
O modalitate de a evita furtul de parole browser-based este de a refuza funcțiile de salvare automată a parolei browserului atunci când vi se solicita, și de a folosi în schimb un manager de parole. Pentru utilizatorii Firefox, sunt disponibile o serie de opțiuni de blocare a conținutului, pentru a vă securiza datele. Raportul complet Kaspersky este disponibil pe site-ul său Securelist.
SURSA: smartnews.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!