Oamenii de știință își vor prezenta și invențiile, iar cercetătorii vor invita publicul să ia parte la experimente inedite de laborator. Toate acestea se vor petrece în cele mai importante orașe ale României:
Alba Iulia, Arad, Bacău, Bârlad, Baia Mare, Brașov, Buzău, Bumbești-Jiu, Câmpia Turzii, Cluj-Napoca, Craiova, Constanța, Deva, Galați, Hunedoara, Iași, Oradea, Piatra Neamț, Petrila, Ploiești, Sibiu, Suceava, Timișoara, Tulcea și Zalău.
Aici găsiți detalii despre locul unde se vor desfășura evenimentele din țară cât și programele lor. Mai multe informații pe pagina de Facebook a evenimentului și pagina de Facebook Nokia Timișoara.
Așadar, dacă halatul alb de laborator și formulele cele mai complexe te atrag, vino să ne distrăm și să cunoaștem Universul împreună, alăturându-ne celor peste 300 de orașe de pe continentul european pe 27 septembrie 2019, între orele 17:00-22:00.
Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie și își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.
Primul eveniment Noaptea Cercetătorilor Europeni a fost organizat în 2005 şi a atras până acum peste 1,5 milioane de vizitatori.
Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, iar vizitatorilor ocazia de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor.
Vă așteptăm și vă rugăm din toți cromozomii să răspândiți vorba! Noaptea Cercetătorilor Europeni începe!
Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie in seria evenimentelor Marie Skłodowska-Curie și își propune sa arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare. Proiectul se adresează minților curioase și tinerilor care doresc sa înceapă o carieră în cercetare, oferind o mare varietate de activități științifice și educative.
(276824)
Citiți principiile noastre de moderare aici!