Deși scăderea nu pare prea mare în decursul a 7 ani, trebuie să luăm în considerare că procentul se aplică tuturor site-urilor care sunt în prezent online, nu numai celor mai populare. Declinul este și motivul pentru care Adobe a decis sa retragă software-ul până la sfârșitul lui 2020.
Informațiile celor de la W3Techs sunt confirmate și de Google. Compania a prezentat statistici similare în februarie, publicate de un inginer de securitate Google. Parisa Tabriz, director de inginerie la Google, a declarat în cadrul unei conferințe de securitate din San Diego că proporția utilizatorilor Chrome care au încărcat cel puțin o pagină cu conținut Flash pe zi a scăzut de la aproximativ 80% în 2014 la mai puțin de 8% în 2018.
Potrivit Bleeping Computer, inginerul a atribuit această scădere unor tehnologii bazate pe web, cum ar fi HTML5 și CSS3, însă și schimbărilor de configurație făcute de Chrome și de alte browsere de internet, care au dezactivat redarea Flash și au trecut la o experiență HTML5 by default.
Citiți principiile noastre de moderare aici!