Aplicația, numită Messenger Kids, permite copiilor între 6 și 12 ani să trimită mesaje și să efectueze chat video cu membrii familiei și cu prietenii aprobați de părinții lor. Spre exemplu, un copil ce folosește aplicația se poate alătura sesiunilor de discuții în grup dacă a fost invitat de către un prieten aprobat de părinții săi. Din cauza defecțiunii, aceste grupuri de discuții ar putea include și utilizatori care nu au fost aprobați de părinți.
“Am anunțat recent unii părinți ai utilizatorilor de conturi Messenger Kids despre o eroare tehnică pe care am detectat-o și care afectează un număr mic de grupuri de discuții”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook. “Am dezactivat grupurile de discuții afectate și am oferit părinților resurse suplimentare pe Messenger Kids și securitate online”.
Purtătorul de cuvânt a declarat că Facebook căuta în continuare să descopere modul în care s-a produs eroarea, însă problema a fost rezolvată. El nu a putut răspunde întrebărilor privind modul în care gigantul social media a aflat despre eroare. The Verge, care a scris anterior despre această defecțiune, a declarat că “nu este clar cât timp a fost prezent bug-ul în aplicație”. Aplicația a fost controversată încă de la lansarea sa din decembrie 2017. Grupurile de sprijin pentru drepturile copiilor au îndemnat frecvent Facebook să o închidă, argumentând că ea încalcă o lege federală menită să protejeze intimitatea copiilor online. Facebook nu a dezvăluit câte persoane folosesc Messenger Kids. În decembrie, firma de cercetare de piață Sensor Tower a estimat că aplicația a fost instalată de 2,8 milioane de utilizatori App Store și Google Play din SUA, Canada, Mexic, Thailanda și Peru.
SURSA: smartnews.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!