Programatori, oameni de știință, designeri, constructori, specialiști software sau entuziaști privind știința, se pot implica în rezolvarea provocărilor propuse de NASA la Space Apps Challenge. Agenția Aerospațială Americană încurajează și participarea elevilor sau studenților, dar și a femeilor pasionate de știință, tehnică, inginerie și matematică (STEM), fără a impune limite de vârstă.
Participanții vor forma echipe care vor începe să dezvolte proiectele sâmbătă dimineața, 20 octombrie, pe care trebuie să le finalizeze până în după-amiaza zilei de duminică, 21 octombrie. Echipele înregistrate sunt așteptate să își aducă propriile echipamente pentru a lucra la proiecte.
Concursul are loc în Timișoara, București, Cluj-Napoca și Iași, în perioada 20-21 octombrie 2018 și în alte aproximativ 200 de orașe din întreaga lume.
Dacă vreți să vă înscrieți la competiția din Timișoara accesați acest link: https://2018.spaceappschallenge.org/locations/timisoara.
Tema generică a ediției din acest an este “Pământul și Spațiul!”, cu subtemele: “Puteți construi un/o …”, “Ajutați-i pe alții să descopere Pământul”, “Vulcanii, aisbergurile și asteroizii”, “Lumea are nevoie acum de … “, “O lumină orbitoare” și “Un univers de frumusețe și minuni”.
Echipele preselectate vor avea la dispoziție până la o săptămână să creeze un video de 30 de secunde prin care să își prezinte proiectul. Finaliștii vor fi anunțați în maxim șase săptămâni după concursul local, iar NASA va anunța marele câștigător în ianuarie 2019.
În România, competiția este coordonată de Digital Transformers – Innovation Studio.
Mai multe detalii: http://2018.spaceappschallenge.org/ sau http://digitaltransformers.co.
Citiți principiile noastre de moderare aici!