Sindicatul IT Timişoara — SITT va orgniza conferinţa „Formarea profesională continuă dezvoltă cariere de succes”, pe data de 18 septembrie în Sala Polivalentă din Biblioteca UPT din Timişoara.
Proiectul este finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, iar unul din obiectivele sale specifice este cel de creştere a gradului de conştientizare în rândul a 70 de companii mari şi IMM-uri din domeniul TIC, din Regiunea de Dezvoltare Vest, privind importanţa şi necesitatea participării angajaţilor la programe de formare continuă.
Formarea profesională continuă este o condiție esențială pentru o perfecţionare şi creştere a eficienţei angajatului şi implicit pentru o economie performantă. La nivel european, nevoia de calificări înalte este tot mai stringentă. Astfel, până în 2025, 49% din totalul locurilor de muncă vacante din UE vor necesita calificări înalte iar 40% vor necesita un nivel mediu de calificare.
La nivel național, participarea la programe de formare profesională este mult sub media europeană şi a continuat să scadă în ultimii ani, deşi importanţa şi necesitatea sa este recunoscută de către angajaţi, companii şi principalele părţi interesate.
”Doar 1,6% din adulţii cu vârste cuprinse între 25 şi 64 de ani din România au participat la învăţământul pe tot parcursul vieţii, comparativ cu media UE27 de 8,9%, în 2011” conform datelor Eurostat citate de Strategia Naţională de Invăţare pe tot Parcursul Vieţii 2015 -2020.
În acest context, conferinţa îşi propune să aducă în prim plan beneficiile dar şi provocările formării profesionale alături de speakeri renumiţi din sectorul public şi privat care vor aborda teme de interes pentru cei prezenţi la eveniment.
Reprezentanţii Sindicatului IT consideră că în condiţiile dinamicii actuale din sectorul ITC din România, formarea profesională continuă este element esenţial în dezvoltarea unei cariere de durată. Toţi actorii din sector trebuie să îşi intensifice eforturile de a oferi astfel de oportunităţi atât salariaţilor, cât şi antreprenorilor.
Sindicatul IT Timişoara reprezintă peste 5.000 de salariaţi din diverse companii de profil şi îşi propune diversificarea serviciilor sindicale oferite membrilor, printr-o abordare ”fresh” a dialogului social, iar implementarea acestui proiect este începutul unei adevărate şcoli de formare profesională continuă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!