Proiectul Loon oferă conectivitate mobilă zonelor îndepărtate și celor afectate de dezastre, baloanele fiind acționate de o pompă cu energie solară. Ele se deplasează la înălțimi de la 50.000 de picioare până la 70.000 de picioare, urmând curenții de aer. Software-ul de automatizare colectează date de prognoză a vântului, proiectează hărți de călătorie, iar mai apoi procesează observațiile fiecărui balon și face modificări pentru a urma harta. Software-ul direcționează mișcările balonului și nu echipa de ingineri care le monitorizează 24/7, a declarat Salvatore Candido, șeful echipei de ingineri. Potrivit lui Candido, prima dată când a văzut un balon alegând să zboare într-o zonă în care omul ar fi putut alege să locuiască, el a trebuit “să se uite pentru o vreme la strategia pe care algoritmul încerca să o execute”, înainte de a realiza că a fost întrecut de software.
“Primul balon căruia i s-a permis să execute pe deplin aceasta tehnică a stabilit un record de zbor din Puerto Rico în Peru”, a declarat Candido. “Niciodata nu m-am mai simțit în același timp atât de inteligent și atât de prost”.
Baloanele aleg, de asemenea, când să se deplaseze într-o zonă pentru a aștepta schimbarea vânturilor și zboară în modele pentru a menține un semnal LTE constant într-o zonă pentru perioade mai lungi.
SURSA: smartnews.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!