În iunie 2018, CLEPA, Asociația Europeană a Furnizorilor de Componente Auto, a organizat pentru a treia oară la rând Gala Premiilor privind Inovația CLEPA, la Haga, Olanda.
Acest eveniment a fost un moment oportun pentru descoperirea platformei de cercetare LIV a companiei Veoneer. LIV demonstrează modul în care putem obține din automatizare, beneficii mai mari privind siguranța auto, deoarece mașina și șoferul vor conlucra pentru a atinge obiectivele șoferului într-o manieră lină și rapidă. LIV este o mașină echipată cu inteligență artificială, capabilă să înțeleagă și să răspundă contextului în care se află. Atunci când conduc cu LIV, șoferii nu vor închide sistemele, lucru care se întâmplă de cele mai multe ori în cazul mașinilor obișnuite, ci vor continua să le folosească, sporind astfel beneficiile de siguranță ale tuturor sistemelor de siguranță disponibile.
LIV a terminat pe locul doi în două categorii diferite, Safety and Connectivity & Automation, singurul proiect care a primit premiul pentru mai multe categorii.
„Aceasta a fost o recunoaștere a faptului că încrederea și interacțiunea om-sistem vor fi cheia succesului în automatizare și conducere autonomă”, a declarat Jan Carlson, președinte și CEO al Veoneer, după ce spin-off-ul de la Autoliv a fost finalizat.
Despre Veoneer
Veoneer își propune să fie furnizorul principal pentru sistemele avansate de asistență pentru șoferi (ADAS) și de conducere autonomă, precum și lider de piață pentru produsele electronice de siguranță pentru automobile. Veoneer proiectează și dezvoltă tehnologii hardware, software și sisteme electronice, iar printre produsele sale se numără produse de siguranță activă, cum ar fi radare pentru automobile, camere cu sisteme de asistare a conducătorului auto, pe timp de zi si pe timp de noapte, sisteme de poziționare, sisteme de siguranță pasivă și sisteme de frânare. Veoneer are 7.600 de angajați în 13 țări.
În România, Veoneer este prezent din 2006 în Timișoara și din 2017 și la Iași. Veoneer Romania este cel mai mare centru R&D Veoneer din lume, în care își desfășoară activitatea peste 900 de ingineri.
(107782)
Citiți principiile noastre de moderare aici!