Exemplul oferit în brevet arată o persoană care își fotografiază palma pentru a încerca să își recupereze parola pierdută. În loc ca parola să apară pur și simplu pe ecran, telefonul ascunde literele în modelele distincte din palmă. Caracterele incomplete ar trebui să ofere utilizatorului un indiciu suficient pentru a ghici parola fără a face răspunsul prea evident.
Dacă metoda scanării palmelor va ajunge vreodată pe viitoarele telefoane Galaxy, se va alătura unei liste lungi de tehnici de identificare biometrică. Aparatele actuale ale Samsung, cum ar fi Galaxy S8 și Note 8, folosesc deja scanarea amprentei digitale, scanarea irisului și recunoașterea facială. Deși brevetul pentru scanarea palmei ar folosi la recuperarea parolelor uitate, există întotdeauna posibilitatea ca acesta să poată fi adoptat în alte scopuri, cum ar fi deblocarea telefonului sau autentificarea Samsung Pay.
Principalul rival Samsung, Apple, a introdus recunoașterea facială ca principala formă de autentificare pe iPhone X. Pentru a face acest lucru, Apple a proiectat un întreg sistem de camere care folosesc senzori 3D, camere cu infraroșu și un proiector pentru a face metoda Face ID cât mai sigură.
sursa: smartnews.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!