Cu peste 700 de milioane de descarcări în întreaga lume, potrivit firmei de date Sensor Tower, a fost a doua cea mai descărcată aplicație a anului. A depășit atât Facebook (puțin sub 700 de milioane de descărcări), cât și Facebook Messenger (puțin peste 700 de milioane de descărcări).
Aplicația numărul 1 la nivel mondial a fost WhatsApp, cu peste 850 de milioane de descărcări, probabil susținută de popularitatea sa în India (TikTok a fost, de asemenea, ajutată de descărcările din India, Sensor Tower susținând că45% din cei care au descărcat aplicația pentru prima dată fiind din India). Creșterea WhatsApp în cel de-al patrulea trimestru al anului 2019 a fost cu 39% mai mare față de trimestrul anterior, a observat Sensor Tower.
TikTok este o aplicație social media în care utilizatorii, mai ales adolescenți și tineri adulți, postează videoclipuri scurte de până la 15 secunde, adesea sincronizate cu muzică. Utilizează un algoritm pentru a învăța ce vă place – evaluând tipurile de videoclipuri pe care le vizionați și cât timp le urmăriți – pentru a vă oferi conținut în principalul său feed. Aplicația a fost descărcată de peste 1,5 miliarde de ori și este deținută de firma chineză ByteDance, în prezent cel mai valoros startup din lume.
Aplicația a făcut obiectul unei analize crescute în ultimele luni. Nu numai că guvernul american suspectează Huawei și potențialul său de a dăuna securității naționale, dar ByteDance și TikTok au fost acuzați că ar amenința confidențialitatea utilizatorilor, securitatea și libertatea de exprimare. Un proces class-action înregistrat în California pretinde că aplicația a recoltat în mod ilegal și în secret datele utilizatorilor identificabili personal și le-a trimis în China, spre exemplu.
Aceste suspiciuni nu au condus la un blacklisting, ca în cazul Huawei. Armata americană a interzis însă TikTok pe telefoanele guvernamentale, în urma îndrumărilor de la Pentagon.
Citiți principiile noastre de moderare aici!