Ieșirea lui Brian Acton este surprinzătoare, în condițiile în care acesta a părăsit compania în 2017, la trei ani după ce Facebook a cumpărat Whatsapp. Gigantul internetului a plătit la momentul tranzacției 19 miliarde de dolari pentru a achiziționa aplicația de mesagerie. „Noi toți am părăsit MySpace. Putem părăsi și Facebook”, a transmis Acton pe Twitter.
Mesajul lui vine ca urmare a scandalului în care este implicată în acest moment compania Cambridge Analytics, unul dintre actorii care au jucat un rol important în campania prezidențială a lui Donald Trump, în 2016. Hashtag-ul #DeleteFacebook a câștigat popularitate după ce pe Twitter a fost redistribuit un tweet BBC Stories ce datează încă din 2017. Mesajul conține bucăți dintr-un interviu cu Theresa May care vorbește despre Cambridge Analytics, difuzat inițial pe BBC Two în seria Secretele Silicon Valley.
Au fost preluate patru citate din interviu pentru a deduce rolul Facebook în victoria electorală a lui Donald Trump din 2016, cum ar fi „Facebook a fost partenerul nostru” și „Fără Facebook nu am fi putut câștiga”, însoțite de îndemnul #DeleteFacebook ca răspuns.
Cei de la Privacy International avertizează, însă, că preocupările privind confidențialitatea se extind dincolo de Facebook, pentru că datele noastre personale sunt prelucrate permanent.
Citiți principiile noastre de moderare aici!