Proprietarii de telefoane Samsung s-au confruntat cu dificultăți în dezinstalarea aplicației gigantului social media, o problemă raportată anterior de Bloomberg News, care a anunțat că unii utilizatori au descoperit că pot dezactiva aplicația, însă nu o pot șterge. Utilizatorii Samsung au vorbit despre probleme similare pe forumuri precum Android Central.
Unele telefoane Samsung vin cu Facebook pre-instalat, iar gigantul sud-coreean în domeniul electronicelor a lansat câteva aplicații care leagă dispozitivele sale de rețeaua socială. O aplicație, Samsung Mobile, solicită permisiunea pentru a accesa 36 informații despre dumneavoastră și prietenii dumneavoastră de pe Facebook, informații care variază de la postări timeline, afiliere religioasa și orientare politică. O altă aplicație, Galaxy S4, solicită mai puține informații despre prietenii dumneavoastră, însă acestea cuprind datele de naștere, actualizări status, evenimente, foto și video.
Nici Samsung și nici Facebook nu au răspuns imediat solicitării de a comenta subiectul. Cu toate acestea, Samsung a declarat pentru Bloomberg că aplicația Facebook preinstalată pe unele dintre telefoanele sale nu mai funcționează după ce utilizatorul o dezactivează.
Facebook a declarat pentru Bloomberg că o versiune dezactivată a aplicației funcționează ca și cum ar fi fost ștearsă și nu colectează date, respectiv nu trimite informații Facebook.
Nemulțumirile utilizatorilor vin pe fondul mai multor incidente care implică integritatea datelor pe Facebook. În decembrie, The New York Times a scris că Facebook a oferit companiilor – inclusiv Netflix, Spotify și Microsoft – un acces crescut la datele personale ale utilizatorilor, față de cel dezvăluit anterior.
În aceeași lună, Facebook a dezvăluit un bug pe platformă, care a expus fotografiile a 6,8 milioane de utilizatori terților dezvoltatori. În septembrie, Facebook a dezvăluit o defecțiune care a afectat 50 milioane de utilizatori ai platformei. Aceasta permitea butonului „View As” să fie exploatat de atacatori, care au preluat nume, adrese email, numere de telefon și alte informații de la 29 milioane de utilizatori. Hackerii au obținut, de asemenea, informații privind data nașterii, orașul de domiciliu și locul de muncă pentru 14 milioane utilizatori.
Citiți principiile noastre de moderare aici!