Obiectivul Veoneer este de a deveni un furnizor principal pentru ADAS și conducere autonomă, precum și un lider de piață în produsele electronice de siguranță pentru automobile.
Când va fi listată public, oferta Veoneer va include sisteme electronice de siguranță, senzori și software pentru siguranța activă, sisteme avansate de asistență a șoferilor (ADAS) și conducere autonomă (AD), precum și soluții avansate de control al frânării.
„Denumirea acestei noi companii – Veoneer – reflectă în mod clar faptul că aceasta este o companie independentă, axată pe tehnologii viitoare. Așteptăm cu nerăbdare să creăm o companie concentrată asupra clienților. Marca Veoneer va fi un deschizător de drumuri vizionar în electronica auto, ADAS, automatizare și mobilitate nouă”, a declarat Jan Carlson, CEO al Veoneer .
„Astăzi avem unul dintre cele mai largi portofolii de produse de pe piață, iar obiectivul pentru Veoneer este să rămână în fruntea inovării în actuala revoluție a industriei auto. Veoneer este pregătit să preia provocările automatizării și interacțiunii dintre autovehicul și om, pe măsură ce vehiculele devin din ce în ce mai inteligente. Această dezvoltare va îmbunătăți considerabil siguranța traficului și va aduce noi nivele de confort pentru persoanele care au nevoie de transport”, a continuat Jan Carlson.
După divizare, segmentul actual de sisteme de siguranță pasive va continua sa funcționeze sub numele Autoliv, cu listarea continuă pe Bursa de Valori din New York și Nasdaq Stockholm.
Se așteaptă ca divizarea să se finalizeze în al treilea trimestru al anului 2018, sub rezerva unor condiții de piață, de reglementare și a altor condiții, inclusiv aprobarea Consiliului de Administrație al Autoliv.
Autoliv Inc. este liderul mondial în sisteme de siguranță auto, iar prin intermediul subsidiarelor sale dezvoltă şi produce sisteme de siguranță auto pentru cei mai mari producători auto din lume. Autoliv are peste 72.000 de angajaţi în 27 de ţări. În plus, compania are 23 de centre tehnice în nouă ţări din întreaga lume.
În România, Autoliv este prezentă din 1997, iar Divizia Electronics este cel mai mare centru R&D Autoliv din lume. În prezent, peste 800 de ingineri își desfășoară activitatea în Timișoara și în Iași.
(813393)
Citiți principiile noastre de moderare aici!