Sediul Primăriei Timişoara a găzduit duminică la prânz tragerea la sorţi a tabelului principal al Timişoara Challenger. Locul ales nu a fost întâmplător, municipalitatea fiind, alături de Consiliul Judeţean Timiş, printre sponsorii turneului.
„Vă pot spune că acest turneu este cea mai importantă manifestare sportivă organizată în ultimul an la Timişoara. Şi credeţi-mă că am dreptate. Valoarea tenisului practicat este extraordinară. Am urmărit nivelul partidelor la Challengerul de la Arad şi am rămas surprins. Tenisul mondial s-a schimbat total, vedeţi cât de mult s-a schimbat raportul de forţe. Vedem numărul unu mondial eliminat de un jucător care e pe locul o sută şi ceva”, a declarat Dumitru Hărădău, organizatorul turneului. „Din păcate, Hănescu nu a putut să vină, chiar dacă anul trecut a promis că o va face. Pot să vă spun cert că tabloul principal este mai puternic decât cel de anul trecut”, a mai spus Hărădău. Vă reamintim că Hănescu a învins anul trecut la Timişoara, în aplauzele unor tribune arhipline la „Electrica”. El intrând în top 50 ATP nu mai poate participa la un Challenger, spune regulamentul tenisului mondial.
Probleme cu terenurile de tenis de la baza timişoreană
Dumitru Hărădău a amintit una dintre marile probleme ale sportului timişorean: lipsa unor arene sportive de o calitate cât de cât acceptabilă. În ceea ce priveşte tenisul această situaţie este una extrem de delicată, în urmă cu o săptămână organizatorii turneului erau puţin disperaţi nu ştiau unde vor avea loc partidele. „Acum o săptămână eram puţin speriat, iarba crescuse pe terenuri, era destul de greu de anticipat în ce stadiu va fi suprafaţa de joc la începutul turneului. Iată că acum totul este bine, s-a rezolvat, dar aceasta doar cu ajutorul autorităţilor, fără de care nu cred că s-ar fi putut susţine turneul”, a declarat Hărădău. Desigur, afirmaţia nu prea a fost pe placul lui Nicolae Robu, primarul Timişoarei, respectiv Titu Bojin, şeful CJ Timiş, prezenţi şi amfitrioni ai tragerii la sorţi a tabloului principal. La „Electrica” situaţia este chiar mai dificilă, aici situaţia juridică a terenurilor este una dificilă, societatea deţinătoare fiind în reorganizare judiciară.
Problemele terenurilor, a cluburilor de tenis în general, nu sunt doar ale Timişoarei. Ele sunt descoperite în toate oraşele. „La Arad s-a schimbat mult în bine, au făcut lucruri frumoase acolo, la Braşov situaţia este cu totul alta. Cred că acolo există cel mai frumos club de tenis din lume. Terenurile sunt situate sub Tâmpa, se lucrează mereu la calitatea terenurilor”, a mai anunţat Hărădău.
Valoarea totală a premiilor acordate la Timişoara Challenger este de 30.000 de euro plus ospitalitate, iar costurile totale ale turneului sunt apreciate la 80.000 de euro.
Adrian Ungur, câștigător al turneului similar de la Arad acum o săptămână este principal favorit. El este urmat de ameriacnul Wayne Odesnik, iar al treilea favorit este austriacul Andreas Haider-Maurer. Dragoș Mîrtea, tun tânăr de 23 de ani de certă perspectivă primind un wild card din partea organizatorilor. În primul tur, Mîrtea îl va înfrunta pe francezul David Guez, favorit nr. 8 al turneului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!