În plin avânt de promovare, primarul Nicolae Robu spunea că celor de la RCM li se va pune la dispoziţie Stadionul CFR, chiar dacă proprietar al arenei nu este municipalitatea, ci Ministerul Transporturilor, prin Regionala CFR. Chiar dacă au pierdut un an, locaţia nu se putea amenaja în timp util pentru Challenge Cup 2013, cei de la club s-au apucat de lucru la stadion cu forţe proprii, urmând ca sprijinul primăriei să vină pe parcurs.
Până la terminarea renovării, cei de la RCM au solicitat să joace pe principala arenă a judeţului, pe Stadionul „Dan Păltinişanu”. Au fost refuzaţi categoric, spunându-se că gazonul nu suportă rugby-ul. Subiectul legat de folosirea stadionului pe care joacă şi cei de la ACS Poli, febleţea lui Robu, de către RCM, a fost discutat și în plenul Consiliului Local Timișoara de marți, ședință în care s-a aprobat alocarea sumei de 500.000 de lei pentru echipa de rugby.
„Echipa noastră de rugby are nişte rezultate extraordinare. Nu mai vreau să amintesc de perioada în care această echipă era la un pas de a fi desfiinţată, cu ani în urmă (…). Clubul era pe butuci şi am reuşit să-l salvăm. Au ajuns să joace în cupe europene, sunt, din câte am înţeles, trei meciuri pe care ar trebui să le desfăşoare. Nu înţeleg de ce nu pot să desfăşoare aceste meciuri pe Stadionul Dan Păltinişanu. Ar veni foarte multă lume, ar fi un moment de mare mândrie locală pentru sportul timişorean şi nu cred că gazonul va fi pus în pericol după desfăşurarea a trei meciuri. Susţin punerea la dispoziţie a stadionului clubului oraşului pentru a desfăşura aceste meciuri din Campionatul European (n.r. Challenge Cup). E o mândrie pentru noi, o bucurie şi o mare oportunitate pe care aceşti băieţi minunaţi şi aceşti oameni care sunt în jurul clubului, de asemenea minunaţi, au obţinut-o cu multă muncă, dăruire şi modestie. Au ridicat la rang de adevăr acel logo pe care îl au şi care spune <<Noi nu ne dăm rotunzi>> (…). Oraşul trebuie să le mulţumească inclusiv prin oferirea stadionului, aşa cum au făcut-o cei din Cluj echipei lor, care nu are rezultatele echipei noastre. Sunt convins că va veni foartă multă lume la aceste meciuri, vor veni mii şi mii de oameni şi e o şansă foarte importantă, prin aceste meciuri şi prin locaţia Stadionului Dan Păltinişanu, să se promoveze din nou în Timişoara rugby-ul, să se vadă că există şi alte sporturi decât cele ultramediatizate cum este fotbalul”, a declarat Adrian Orza, consilier local.
Reprezentatul CLT în conducerea RCM Timişoara, Radu Țoancă, a vorbit chiar despre posibilitatea ca echipa să ajungă să joace la Cluj sau la Arad.
„S-a refuzat elegant, pe criteriul că se va distruge gazonul. Consilierul Ţoancă, care e mai nou un apropiat al clubului, a ameninţat în plenul Consiliului Local că echipa noastră va merge la Cluj, unde li se va accepta să joace, dacă nu se acceptă aici. Eu sper să nu ajungem în varianta ca echipa să joace ori în Ronaţ cupe europene, ori în alt oraş. Proprietarul, Consiliul Judeţean, prin direcţia lor de resort, care sigur că face ce i se spune, trebuie să dea aprobarea. Dacă a putut să cânte Shakira, cred că se poate juca şi rugby”, a mai spus Orza.
Cel amintit, Radu Ţoancă, a confirmat această posibilitate: „Există riscul, în cazul în care echipa, fiind campioană, va juca în Cupele Europene, dacă nu ni se permite desfăşurarea celor trei jocuri acasă, să trebuiască să mutăm echipa la Cluj, la Bucureşti sau la Arad, unde sunt stadioane omologate. Rezultatele echipei nu mai pot fi comentate. S-a mutat centrul de greutate al rugby-ului de la Baia Mare la Timişoara. Sper ca de data asta să nu fim refuzaţi pe Stadionul Dan Păltinişanu”, a afirmat consilierul.
Citiți principiile noastre de moderare aici!