Potrivit primarului, în 2018 societatea a încheiat anul cu datorii de 5,1 milioane de lei, în 2019 acestea au crescut la 5,8 milioane de lei, iar acum, cu un efort financiar în ultimele săptămâni, SCM va închide anul cu datorii de „doar” 4,3 milioane de lei.
„De trei ani cel puțin, jucătorii nu-și mai primesc salariile la timp, sunt întârzieri și de patru luni. Rostogolim o sumă destul de mare de datorii, de la an la an. În 2018 clubul a rămas, la sfârșitul anului, cu arierate de 5,1 milioane de lei. În 2019, a rămas cu arierate de 5,8 milioane de lei și în anul asta am reușit să reduc un pic, dar tot o să rămânem cu arierate de 4,3 milioane de lei. Dacă o să continuăm tot așa, o să rămânem și anul viitor cu peste un milion de euro arierate. Asta nu este o situație sustenabilă. Știu că sunt și mai multe procese, în care foști jucători au dat în judecată clubul pentru sume restante de salarii. (…) Este ceva ce va trebui să schimbăm”, a declarat, marți, primarul Timișoarei.
Situația e și mai complicată pentru că SCM a rămas și fără director, după ce fostul primar a pierdut alegerile.
„Pentru bugetul de anul viitor suntem în discuții cu SCM, care deocamdată nu are director, pentru că fostul director a fost, de fapt, fostul consilier personal al domnului Robu și, în momentul în care domnul Robu a pierdut alegerile, și consilierul a cedat contractul. Am delegat atribuțiile directorului către directorul economic de la SCM. Și acolo o să urmeze și schimbări de personal, dar lucrăm și la un buget cu care să reușim să aducem la anul arieratele la 0. Este și un prim pas spre schimbarea filosofiei, strategiei despre sport în Timișoara, în care banii timișorenilor trebuie să meargă în infrastructură sportivă, trebuie să meargă în sportul pentru copii și tineri, în proiecte pentru copii și tineri, și doar în al treilea pentru cluburi profesioniste”, a mai spus Fritz.
Soluția lui este să creeze un parteneriat între administrația publică, mediul academic și firmele private, astfel încât povara financiară să nu mai cadă doar pe umerii Primăriei Timișoara. Sponsori a mai încercat să atragă și fostul primar, fără succes, însă. Rămâne de văzut cât de diplomată va fi noua administrație.
„Acolo, la cluburi profesioniste, trebuie să fie cumva un parteneriat între administrație, mediul academic și mediul de afaceri și sponsori privați. Lucrăm acum la o strategie, o să fie în curând și un nou CA la SCM. La aceste arierate și la această situație, să fiu sincer, de când s-a înființat SCM, nu s-a mai făcut niciun control acolo. Cred că poate ar fi o idee bună ca Curtea de Conturi să vadă ce s-a întâmplat acolo în ultimii ani. Jucătorii nu au nicio vină și e o situație absolut frustrantă pentru ei, care are un efect și asupra performanței. De aceea încercăm acum, la sfârșitul anului, să aducem cât se poate să reducem restanțele la salarii”, a concluzionat Fritz.
Trimite articolul
XPNL, PDL si PNTCD au condus permanent Timisoara in ultimii 31 de ani
O gandire cu mult bun simt si foarte pragmatica. Acest lucru lipsea fostei administratii.
Multe guri spun ca domnul Tritoiu va ajunge ca si CA, ceea ce ar fi un lucru cu adevarat frustrant. Puneți un posturile mari oameni ai sporturtului, nu oameni care stau degeaba si primesc sume exorbitante.
90% din oamenii care lucrează acolo, sunt oameni care urmăresc strict interesul lor financiar, nu oameni care găsesc solutii pentru probleme, sau care sa-si dea interesul pentru echipe. Trist!
Cate probleme,atatea solutii are Noul Primar ,in tot si in toate,,cine stie,poate. Parca mai era unul care se credea un “factotum”,el stia si le facea pe toate ,mai ceva ca Mafalda ! Va mai aduceti aminte cum se numea ?
Cati bani din sponzorizari ptr sport s-au evaporat in epoca lui Lae di Bocsig ?