Fiind vorba despre un lac de acumulare, pe munte, dimineaţa, apa e destul de rece, la 23-24 grade Celsius la suprafaţa lacului. Programul competiţiei a inclus două probe, una scurtă (circa 400 m), ce a reunit 46 de participanţi, şi una lungă (circa 2.000 m), la care au fost prezenţi 12 participanţi. Un asemenea eveniment permite utilizarea oricărui procedeu de înot, importantă fiind încheierea cursei (eventual cu un timp cât mai bun).
La fiecare dintre probe, la start au fost prezenţi, simultan, atât femei, cât şi bărbaţi, dar realizarea clasamentului final s-a făcut pe genuri. În schimb, fiind un concurs „open”, la ierarhizarea rezultatelor nu a fost luată în considerare vârsta participanţilor. A fost permisă utilizarea de accesorii de înot (labe, palmare, plutitoare sau plute), dar, în acest caz, participanţii nu au fost incluşi în clasamentul final. Supravegherea cursei a fost efectuată de către voluntari pe caiace şi hidrobiciclete, iar supravegherea medicală pentru situaţii de urgenţă a fost asigurată de către o unitate mobilă Salvamont de tip SMURD. Pentru efortul lor, toţi participanţii au fost recompensaţi cu diplome şi tricouri. Primilor trei clasaţi la fiecare categorie, feminin şi masculin, li s-au acordat şi medalii.
Echipa Clubului de Înot MASTERS Timişoara a fost formată din 8 înotători, cu vârstele cuprinse între 26 şi 63 de ani: Monica Irimie, Alexandru Kuhn, Mihai Liseţchi, Sergio Moraru, Marcel Răsădean, Mugur Stănescu Bellu, Iustin Tebenszki şi Adrian Ţermure. În total, la probe individuale, Clubul de Înot MASTERS Timişoara a obţinut 3 de locuri pe podium prin Mihai Liseţchi (locul III la probă lungă) şi Marcel Răsădean (locul II, atât la proba scurtă, cât şi la cea lungă), care au participat la ambele probe ale concursului.
Clubul de Înot MASTERS Timişoara reuneşte persoane care au împlinit vîrsta de 18 ani şi care au ca pasiune înotul, printre ei numărându-se foşti sportivi cu performanţe notabile, precum şi persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanţă. Iniţiativa promovează practicarea activităţii sportive de către adulţi, în general, vizând, în acelaşi timp, atât păstrarea stării de sănătate, cât şi îmbunătăţirea capacităţii sportive a practicanţilor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!