Evenimentul s-a desfășurat în bazinul „Bega” din Timișoara, pe durata a 24 de ore, începând de sâmbătă, 23 martie, oră 13:00, nonstop, până duminică, 24 martie, ora 13:00 (inclusiv pe durata nopții). Cele șase echipe participante au fost formate din câte 10 persoane (8 titulari și 2 rezerve) care au înotat în reprize de câte 30 de minute, o dată la 4 ore (maximul de timp înotat de o persoană fiind de 3 ore).
Startul a fost dat de către Maria Olaru, fostă campioană europeană, olimpică și mondială la gimnastică și, în prezent, director al Academiei Olimpice Române, Filiala Timiș.
Competiția s-a desfășurat atât individual, pe grupe de vârstă, femei și bărbați, cât și între echipe, criteriul de departajare fiind distanța înotată. Fiecare dintre participanți a primit câte o diplomă pentru participarea la eveniment.
Media distanței înotate într-o repriză de 30 de minute a fost de 1,45 km/participant, în timp ce pentru 24 de ore, media distanței înotate a fost de peste 7 km/participant.
Premii speciale pentru cea mai mare distanță înotată într-un schimb (30 min), respectiv, în 24 de ore, au obținut Borbely Anita, la femei, și Marcel Răsădean, la bărbați. Cei mai vârstnici participanți au fost Tarta Eleonora (n. 1961), la femei, și Constantin Dumitra (n. 1059), la bărbați.
Tarta Eleonora (Nori), a declarat, întrebată fiind ce a determinat-o să se apuce de înot acum două luni: „Nu am practicat până acum înotul de performanță. Înot pentru că îmi face o deosebită plăcere în primul rând, dar și pentru că știu că înotul este benefic pentru sănătate.”
Evenimentul este organizat de către Clubul de înot Masters Timișoara în colaborare cu Direcția Judeteană pentru Sport și Tineret Timiș și Facultatea de Educație Fizică și Sport – Universitatea de Vest din Timișoara.
Mișcarea de înot masters implică adulți care practică acest sport ca amatori, indiferent de viteză sau tehnică în practicarea înotului, participarea, în sine, fiind mai importantă decât rezultatele.
Citiți principiile noastre de moderare aici!