Milan Stavric, un atacant sârb cu paşaport bulgar, deci jucător comunitar, şi Carlos Eduardo, mijlocaş ofensiv, au semnat pe trei ani cu formaţia timişoreană, a anunţat managerul clubului, Ioan Timofte. „Sper să îşi aducă aportul la performanţă, să ajute la atingerea obiectivului clubului, adică promovarea în prima ligă. Să îi lăsăm să demonstreze că merită să fie aici”, a declarat Timofte.
„A apărut ocazia de a veni la acest club, am primit încredere din partea oficialilor echipei, preşedintele şi antrenorul au încredere în mine. Şi colegii m-au primit bine, îmi place oraşul. Ca şi joc, aş putea spune că mă aseamăn cu Wiliam şi Neymar”, a declarat Carlos Eduardo. El a mai spus că ar prefera să joace cu numărul 79.
Milan Stavric spune că a făcut o bună alegere bună. „Mă simt bine că am venit la Timişoara, am auzit cuvinte frumoase despre club. Am primit câteva oferte, dar cred că am făcut alegerea cea mai bună, şi am luat-o la recomandarea managerului. Aici am găsit o atmosferă bună. Primele impresii sunt OK, oamenii de aici, jucătorii, ne-au primit bine. Nu am un plan câte goluri să dau, dar sper să fie suficiente goluri ca Timişoara să se întoarcă în prima ligă”, a spus Stavric. El a mai spus că i-ar plăcea să joace cu numărul 11 sau 55.
Metode de antrenament noi, lucru mai mult pe teren
Poate principala noutate din cadrul ACS Poli Timişoara este apariţia la club a noului preparator fizic, spaniolul Jorge Alvarez. „Are un trecut bun în fotbal ca şi preparator, ne dorim să fie omul de care echipa are nevoie în acest an pentru o sănătate fizică bună”, a spus Timofte.
„E o echipă cu istorie, e o bună oportunitate pentru mine. Sunt bucuros să fiu aici, să aduc aportul pe care îl pot aduce şi să muncim împreună. Mă simt foarte bine aici, e un club important şi îmi place oraşul. Trebuie să lucrăm din greu”, a declarat Alvarez la prima sa apariţie oficială în noua funcţie. El a vorbit şi despre modul în care va lucra cu sportivii: „Sunt metode noi, diferite, dar nu mai uşoare sau mai grele decât cele folosite deja aici.
Antrenamentul e greu oricum, poate vremea de afară a influenţat puţin modul de lucru.
„Acum două săptămâni am fost în Spania, am vorbit cu mai mulţi preparatori, iar din discuţiile avute el vorbea din experienţă, este un specialist cu un CV bun. A lucrat ca şi preparator la Real Madrid B, la Celta Vigo în prima şi a doua divizie. Dar a fost şi în străinătate, ceea ce a contat foarte mult. Aceste două săptămâni mi-au întărit convingerile că e cea mai bună alegere. Preparatorul lui Contra a ajutat la găsirea sa. Sper să fi avut mână bună, jucătorii să reacţioneze bine la acest gen de antrenamente. Sunt antrenamentele pe care eu ca şi antrenor le vreau, sper să se şi vadă pe teren. Partea fizică e probabil cea mai importantă a jocului. El are maniere de pregătire diferite faţă de Ionuţ Stelescu (n.r. fostul preparator fizic al echipei). Spaniolii au alt stil, toată pregătirea se desfăşoară pe teren, e complet diferit faţă de şcoala românească.
Citiți principiile noastre de moderare aici!