Ultima „invenţie“ din motor-sport prezentată timişorenilor este pit bike-ul, o disciplină desprinsă din motociclism. Nume importante din sportul cu motor au fost de faţă, printre cele câteva sute de spcetatori, la botezul pit bike-ului. Şi când spunem nume importante ne referim la „lorzii“ motociclismului românesc, Ionel Pascotă, Cătălin Cazacu sau Mihai Stoichescu, ca să-i enumerăm doar pe cei mai galonaţi dintre aceştia.
La final au venit şi concluziile. „Îţi dă o senzaţie mişto pit bike-ul. M-au impresionat motocicletele astea. Chiar mi-a plăcut să mă dau aici în seara asta“, a punctat Cătălin Cazacu, un campion care deşi e obişnuit cu viteze de peste 200 km/h din cursele de motociclism viteză a fsot plăcut impresionat de micuţele motociclete.
O seară plină de motor-sport care a început şi s-a încheiat cu pit bike, programul fiind completat şi cu oră plină de karting. În total 30 de sportivi au încălecat micuţele motociclete, în timp ce programul de karting a fost asigurat de 20 de piloţi cu experienţă care au alergat într-o Cupă Record.
Trebuie spus că pit bike-ul este un sport înfrăţit cu motociclismul, singura diferenţă fiind dimensiunile reduse ale motocicletei. Pit bike-ul este folosit pentru distanţe mici, în special indoor, şi are o capacitate de 150cmc şi 15-16 cai putere.
Circuitul RedMotor este singurul profesionist din vestul ţării, fiind în întregime acoperit şi cu o lungime de 400 metri. Este destinat întrecerilor de karting şi pit bike şi a fost inaugurat în toamna lui 2010. Tarifele percepute de Red Motor pentru închirierea de karting sau pit bike încep de la 25 de lei pentru o şedinţă de aproximativ 10 minute.
C. O.
Citiți principiile noastre de moderare aici!