Aflată în criză acută de baze sportive, Timișoara pune piedici și celor care chiar vor să facă ceva concret în acest sens. Iar aici ne referim la școala de fotbal deschisă de fostul fotbalist al celor de la Poli, Silviu Bălace, Galaxy. Aceasta activează pe fostul teren de rugby al orașului, de lângă stadionul „Dan Păltinișanu”. Vorbim de un teren privat, pe care reprezentanții școlii doresc să ridice o bază sportivă de primă mână. Este o investiție de 1 – 1,5 milioane de euro, care va include terenuri cu iarbă naturală și sintetică, o tribună, vestiare, săli de recuperare și tratament. Oamenii de la club nu cer absolut niciun ban public, doar sprijin „logistic” din partea autorităților, pentru aprobarea documentației pentru demararea investiției. Iar exact aceste aprobări nu vin, clubul așteaptă de un an de zile obținerea acordului de urbanism care nu mai vine.
„Noi acolo avem un teren luat în chirie, vrem să facem o bază sportivă. Să putem organiza turnee, sper ca de la demararea lucrărilor să terminăm investiția în un an de zile. Acolo vom face un teren mare cu iarbă, unul mic cu iarbă naturală, două cu suprafață sintetic, opt vestiare, un loc de joacă copii, un restaurant. De un an de zile așteptăm să primim autorizații, nu cerem bani de la nimeni, vrem să fim lăsați să investim. Nu vrem sprijin financiar ci doar la aprobarea actelor. Tribuna va dura ceva mai mult pentru a fi realizată. Nu ni s-a dat aprobarea pentru urbanism, de un an de zile. În cinci ani să vrem să fim în liga a treia. Ambiție avem, sprijinul părinților avem. Acel teren este unul integral privat, noi avem contract de închiriere pe 12 ani, cu posibilitate de prelungire și opțiune de cumpărare”, am aflat de la Goran Corojor, președintele Galaxy Timișoara.
Activitatea școlii timișorene i-a aparținut lui Silviu Bălace atunci când acesta s-a lăsat de fotbalul profesionist.
„A fost o idee din perioada când încă jucam, sunt deja trei ani de zile de când am deschis ACS Galaxy. Am început cu cinci – șase copii, acum am ajuns la 200 de copii. E un lucru bun pentru că suntem în momentul de față trecuți de faza în care obținem Certificatul de Identitate Sportivă la nivel național. Suntem structurați pe grupe de vârstă, 12 grupe, vin și copii de 4,5 ani. Noi urmărim aici, în primul rând, să le oferim celor mici posibilitatea să facă sport, să se simtă bine. Cei mici joacă și se bucură, nu punem rezultatul înaintea dezvoltării. Beneficiază de teren de iarbă, de balon acoperit”, a declarat Bălace.
Fotul polist spune că evoluția clubului va fi numai în sus, iar în câțiva ani se dorește ca formația de fotbal să ajungă la nivelul ligii a treia, special pentru a oferi celor talentați posibilitatea să se dezvolte sportiv
„Vrem să creștem copiii, avem în prezent o echipă de liga a șasea, poate de la anu chiar de liga a cincea. Noi ne dorim să îi creștem, dacă vor fi văzuți de alte echipe să meargă mai departe, noi formăm jucători nu echipe, vorbim de oameni cu caracter. Deschiderea acestei școli a fost o decizie foarte bună, e bine că am făcut acest pas, chiar dacă, poate, familia mea am lăsat-o pe planul 2, sunt foarte dedicat, șapte zile din șapte sunt aici. Acum nu se poate considera o afacere. Din păcate, și fiind așa de mici am început deja să deranjăm . Nu știu de ce sunt șicane”, spune Silviu Bălace.
Deja antrenor la grupele școlii, Silviu spune că zona de vest a României este o școală bună de fotbal, copiii din zona noastră jucând fotbal bun. Delegația ACS Galaxy pleacă la București, unde va fi între 29 octombrie și 1 noiembrie, la Cupa Centenarului. Evenimentul are loc pe Arena Națională, sunt în jur de 250 de echipe participante.
Citiți principiile noastre de moderare aici!