Dorinţa unui om de afaceri timişorean a prins contur acum patru ani şi aşa a apărut proiectul echipei de volei feminin Agroland. Iniţiativa s-a dezvoltat permanent, iar acum formaţia aflată şi sub umbrela Universităţii de Vest Timişoara se află între primele locuri ale campionatului.
„Ne-am obișnuit să obţinem rezultate an de an. Desfăşurăm o activitate interesantă. Eu nu vin din sport, vin din zona de bussiness. Chiar dacă există multe asemănări, sportul e totuși o activitate diferită. Am norocul să fiu înconjurat de oameni extraordinari, care au făcut performanță înainte de a ajunge la clubul nostru, cred că împreună putem obţine rezultate. Nu cred că putem anul acesta să pierdem un loc de cupă europeană”, a declarat Horia Cardoş, finanţatorul echipei, la aniversarea a patru ani de existenţă a clubului.
Partener în cadrul clubului a devenit Universitatea de Vest Timişoara. Chiar dacă recunoaşte că instituţia nu poate ajuta prea mult financiar echipa, prorectorul UVT, Mădălin Bunoiu spune că alăturarea celor două entităţi va oferi greutate clubului, prin valoarea brand-ului reprezentat de UVT. În plus, instituţia a oferit echipei posibilitatea de a beneficia de o sală de calitate pentru activitate.
„Vedeţi că parteneriatul nostru funcţionează. Universitatea nu are bugete pentru performanţe mari. Nu permite performanţa în sport şi aceasta poate fi obţinută doar cu un asemenea parteneriat. Brandul pe care instituţia îl oferă contează, este cunoscut. Ceea ce mă bucură este că există interes la fetele de la echipă, ele doresc să studieze la noi psihologie, educaţie fizică, administrarea afacerilor. Modul în care arată sala de pe strada Oituz e şi din cauza presiunii pozitive a celor de la volei”, a declarat Bunoiu.
Clubul timişorean îmbină excelent dorinţa de afirmare a tinerelor jucătoare cu calitatea senioarelor. Larisa Vasilică a ales proiectul timişorean şi a ajuns la o vârstă extrem de fragedă la performanţe ridicate. Pe de altă parte, Diana Balintoni, colega sa, s-a reîntors la Timişoara să facă performanţe şi nu regretă că a revenit acasă.
„Sunt ani plini de ambiţie, a fost cea mai bună alegere. Am traversat multe schimbări pentru binele nostru, acum joc în prima divizie, ceea ce contează foarte mult. Nu mă gândeam că voi ajunge în prima ligă aşa de repede”, a declarat Larisa Vasilică, jucătoarea UVT Agroland.
„Mi-am dorit mult să fiu din nou acasă, au fost doi ani grei la Bucureşti. Sunt surprinsă de oamenii de aici, de ambiţii. Am dorit din prima să revin acasă, imediat am dat un răspuns pozitiv. Mă simt excelent acasă şi nu regret că am revenit”, a declarat, la rândul ei, Diana Balintoni, căpitanul echipei.
„Eu cred că ce e acum, ceea ce avem aici este urmarea unui fenomen, este o poziţie frumoasă pe care ne-am dorit-o de la început. Ne regăsim în situaţia de a fi între primele patru echipe ale campionatului, va fi un play-off aglomerat, nu putem cu certitudine şti că vom reuşi un loc 4, ne dorim mult acest lucru, acum pot spune că visăm frumos”, spune şi antrenorul Bogdan Paul
”La alte echipe era mai facil, am vrut să investesc într-un sport mai slab reprezentat”
Cel care stă în spatele succesului UVT Agroland Timişoara este Horia Cardoş, afacerist local care deţine business-ul care a dat numele echipei. Deşi pentru mulţi ar părea ciudat că el a ales o echipă de fete şi aceasta de volei, unde poate câştigul de imagine nu are un impact atât de mare, Cardoş spune că nu a regretat niciodată alegerea făcută în urmă cu patru ani.
„Pe zona de băieţi, Timişoara este bine reprezentată, acolo era într-adevăr mai facil, financiar însemna un efort mai mare sau mai mic. Am vrut un sport mai slab reprezentat, am analizat şi am descoperit că voleiul e un sport cu potenţial mare. Alegerea a fost echipa de fete, nu m-a interesat fotbalul, acolo cu sumele din volei nu faci performanţă.
Am început să caut antrenori, de aici s-a construit în direcţia pe care mergem acum, pe termen lung, să fie relevant proiectul în sportul timişorean. Ne dorim să obţinem titlu de campioane. Pe plan european pentru echipele din România e greu, e un decalaj mare de bugete. România a fost desemnată să găzduiască turneul Final Four al Champions League la volei, acolo vom vedea echipe cu bugete de zece milioane de euro, cu jucătoare plătite cu un milion pe sezon”, a mai declarat Cardoş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!