Raliul Banatului va dura două zile, prima se va desfăşura la Timişoara, în centrul oraşului, iar cea de a doua la Surduc. Concurenţii sunt împărţiţi în trei categorii: classic car (automobile nepreparate), rally sprint (automobile pregătite pentru competiţii de tip VTM), respectiv raliul Banatului (pentru autoturisme pregătite pentru raliuri.
„Ne aşteptăm la aproximativ 40 de echipaje înscrise. Vor fi majoritatea din Timiş, dar şi din Cluj, Iaşi sau Brăila”, ne-a declarat Ladislau Giurisici, principalul organizator al competiţiei.
În prima zi, caravana automobilistică se va afla în centrul Timişoarei, în zona Castelului Huniazilor. De la ora 11 va avea loc o paradă a automobilelor participante la eveniment, desfăşurată în zona centrală a oraşului. De la ora 12 va avea loc prima specială, pe un traseu de doi kilometri, tot în zona Muzeului Banatului. Va urma concursul de carting, iar de la ora 16 până la ora 21 parcul de start va putea fi vizitat de timişoreni.
A doua zi, duminică, se va pleca spre Surduc, începând cu ora 8. De la ora 10 se va da startul în proba specială Surduc, în lungime de 4,3 kilometri. Va urma de la ora 10 şi 17 minute proba specială trei, Hăuzeşti, de 14,3 kilometri, iar de la ora 10.45 proba specială 4, Crivina, de 3,5 kilometri. Proba specială cu numărul 5, Criciova, va începe de la ora 12 şi 29 de minute, iar specială 6, Crivina 2, de 14,2 kilometri, va avea loc de la ora 12,40. Ultima specială, Fârdea, va avea 4 kilometri şi va începe de la ora 13,08. După aceasta concurenţii vor porni spre centrul Timişoarei. Festivitatea de premiere are loc duminică, în Piaţa Huniade, între orele 19 şi 21.
Închiderea circulaţiei în zona Surduc va avea loc de la ora 9, aşadar amatorii de cai putere și viteză sunt rugaţi să se prezinte pe traseu pentru a fi spectatori înainte de această oră.
Patru ani cu „puşculiţa”
Dorinţa organizatorilor de a relua această competiţie durează de nu mai puţin de patru ani. „Pentru prima dată ne-am gândit la reluarea concursului acum patru ani. Probleme au fost mai ales financiare. Pot spune că am pus încet, puţin cu puţin, bani în puşculiţă pentru a putea organiza această competiţie. În plus, au fost probleme şi numele de Cupa României, acesta a fost înregistrat de altcineva la OSIM”, ne-a mai declarat Ladislau Giurisici.
Citiți principiile noastre de moderare aici!