Nicolae Robu a calificat incidentul ca fiind „abominabil” şi spune că ceea ce s-a întâmplat este total incorect, mai ales faţă de jucători.
„E un eveniment extrem de neplăcut. Preferam să ne vedem aici (n.r. sediul Universităţii de Vest) şi să vorbim de bine. Suntem mâhniţi pentru că cineva a putut să fie atât de ticălos ca să smulgă filele cu vizele medicale, dar şi de modul în care a reacţionat Federaţia. Nu mai vorbim de forţă majoră, pentru că e acest caz e definit de regulament şi nu poate accepta şi alte semnificaţii. Problemele de sâmbătă au fost o situaţie de excepţie. Cine scrie un regulament nu se poate gândi la aşa ceva. Aşteptările noastre sunt şi vor rămâne ca Federaţia să înţeleagă că a fost un gest abominabil şi să reacţioneze excepţional, trebuia luată o decizie pe loc, replanificarea meciului, pentru clarificarea situaţiei. Poliţia trebuie să identifice vinovaţii, dacă e vorba de cârdăşia mai multora. Federaţia trebuia să asigure egalitate de şanse. Tertipuri de a propulsa pe unii şi pe alţii nu pot fi impuse astfel. E incorect faţă de jucători…”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.
Rectorul UVT, Marilen Pirtea a fost extrem de clar în declaraţia sa. El a dorit să spună că cei de la Bucureşti să îşi aducă aminte că Banatul a avut capitala la Viena, iar că asemenea întâmplări sunt mai mult caracteristice Bizanţului.
„Această prezenţă a noastră aici reprezintă un mesaj de solidarit a unor instituţii de marcă ale oraşului care aduc un mesaj. Există două probleme: faptul că s-a întâmplat, şi reacţia la ceea ce s-a întâmplat. Noi, ca societate, puteam controla puţin din această reacţie a Federaţiei. Sâmbătă seara golănia a învins în afara terenului. Bucureştiul nu trebuie să uite că noi aici am trăit o perioadă bună cu capitala la Viena de unde am învăţat repere de calitate. Nu ne dorim să avem comportamente balcanice, mai aproape de Bizanţ, nu de vestul Europei. Federaţia putea să spună NU acestei situaţii. Trebuie adoptat un nou regulament pentru a împiedica reapariţia unor asemenea fenomene. Nu vreau să cred că trei titluri sunt prea mult pentru cineva de la Bucureşti.
Vicele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, a fost mult mai temperat în declaraţii: „Suntem aici pentru a transmite un mesaj de solidaritate cu clubul timişorean. Mesajul nu se referă doar la clubul de rugby ci la întreg sportul de performanţă, noi ne-am implicat la nivel mare în susţinerea RCM. Nu am mai văzut asemenea hoţie de la cel mai jos nivel sportiv, din judeţ până la Federaţie. Cei de la Federaţie trebuie să revină cu decizia, în aşa fel ca echipa care câştigă să o facă pe teren. E un nivel de hoţie ce nu s-a mai întâmplat”.
Cei trei reprezentanţi ai instituţiilor finanţatoare ale clubului, alături de componenta privată, extrem de importantă, aşa cum a subliniat chiar Robu, speră că ceva se va rezolva odată ce scandalul a ajuns în atenţia ministrului Sporturilor, Gabriela Szabo. Care sunt aşteptările? Cei trei au evitat să dea un răspuns, singurul care … speră, este edilul Timişoarei, el spunând că ar fi necesar ca finala campionatului, programată sâmbătă la Bucureşti, să fie reprogramată pentru stabilirea circumstanţelor evenimentului şi eventuala rejucare a semifinalei.
Cel mai probabil, Timişoara se va prezenta la finala mică de sâmbătă, dar cu o echipă de rezerve sau de juniori. Informaţia nu este deocamdată confirmată de vreun oficial.
Citiți principiile noastre de moderare aici!