Interesele economice şi lipsa de reacţie pot duce la închiderea Manejului de lângă Pădurea Verde. Cea mai mare arenă ecvestră din România a devenit peste noapte nerentabilă şi au fost demarate demersurile de a pune lacătul pe incinta situată pe Calea Lugojului. Direcţia Silvică vrea ca de la 1 august să închidă stabilimentul.
Valoarea terenului pe care se află manejul este miza acestei ecuaţii cu multe necunoscute. Vorbim aici de 11 hectare de teren situate în marginea urbei care valorează câteva zeci de milioane de euro! Este a doua tentativă de a închide acest manej.
Angajaţii acestuia au fost anunţaţi vineri că vor fi mutaţi împreună cu caii. Nu a contat aproape deloc faptul că o bună parte din sportivii manejului sunt sportivi selectaţi în echipa naţională de echitaţie. Costurile de funcţionare lunare sunt de 140 milioane lei pe lună.
„Ar fi un cutremur în lumea sportului ecvestru. Manejul din Timişoara a găzduit nenumărate competiţii, a dat linii în viaţa unor sportivi de mare performanţă, a fost unul din cele mai puternice cluburi din vestul ţării şi din România. A adus bani, imagine şi performanţe internaţionale oraşului Timişoara în ultimii 25 de ani. În alte ţări un manej cu tradiţie e asemănat cu Opera şi e dat în administraţie unor oameni cu imaginaţie, cu responsabilitate şi cu experienţă în domeniu.
Să fim serioşi, manejul ăsta scotea bani în trecut. Acum nu se mai doreşte a fi rentabil şi a fost administrat extrem de prost. Practic s-a făcut totul pentru a-i fugări pe sportivi şi de a pune lacătul”, spune Laurenţiu Covaci, promotorul multor dintre evenimentele ecvestre ale ultimilor ani.
Manejul Timişoara aparţine de Herghelia de la Izvin şi se află în administrarea Direcţiei Silvică Timiş, care „vrea să îl pună în conservare”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!