Australia este un loc mereu surprinzător, unde turiștii nu duc lipsă de activități. Una din noile atracții care a prins la vizitatorii cu mult curaj este „Cușca Morții”. Turiștii au ocazia să se „împrietenească” cu crocodilii imenși de apă sărată din siguranța relativă a unei cuști din material acrilic. Vizitatorii primesc un costum de înot, o pereche de ochelari și sunt introduși în construcția cu pereți de 4 cm, din material acrilic. Apoi cușca este coborâtă în apă, acolo unde crocodilul Choppa îi așteaptă nerăbdător pe turiști. Deoarece cușca nu are gratii, masivul animal nu se poate agăța de structura acesteia, însă pe toți pereții cutiei acrilice se pot vedea urme de zgârieturi și mușcături, tentative ale lui Choppa de a se apropia cât mai mult de noii săi prieteni. Distracția inedită se găsește la Crocosaurus Cove, din orașul Darwin, iar contra unui preț rezonabil, curajoșii pot petrece 15 minute în compania reptilelor subacvatice.
Sărituri de pe munte (Norvegia)
Cliff base jumping este un sport extrem de periculos, practicat în zonele muntoase, iar Norvegia este cunoscută pentru peisajele sale deosebite și mai ales pentru munții impunători care oferă numeroase posibilități pentru sărituri. Sute de turiști vin în Norvegia pentru frumusețea fiordurilor și încearcă să obțină o altfel de perspectivă asupra peisajelor frumoase. De pe munții din jur aceștia sar în gol și se lasă duși de gravitație până aproape de sol, iar apoi, cu ajutorul parașutei pot survola zona pentru o experiență cu adevărat unică. Dacă adrenalina este ținta vacanței, atunci săriturile de pe munte sunt exact ce trebuie pentru turiștii cu poftă de acțiune.
Plimbare cu barca la Cascada Iguazu (Brazilia)
Cascada Iguazu este de două ori mai lată decât Cascada Niagara și este o prezență constantă în topurile celor mai frumoase atracții turistice. Atunci nu e de mirare că turiștii se înghesuie la o plimbare cu barca prin apele învolburate ce cad necontenit de sus. Pentru doar 15 dolari turiștii pot vedea de aproape cascada, ba chiar pot simți puterea acesteia, fiecare călătorie sfârșindu-se cu pasageri udați din cap până în picioare de cascadă. Pe lângă faptul că imaginea cascadei este fantastică, panorama unui perete de apă imens și a unei bărcuțe minuscule care plutește în voia sorții, în apropiere, este cu adevărat impresionantă. Trebuie subliniat faptul că o excursie cu barca la Cascada Iguazu nu este lipsită de pericol. În 2011 una din ambarcațiunile care făceau acest traseu s-a răsturnat, iar pasagerii de la bord și-au pierdut viața. Așadar o experiență inedită precum aceasta necesită pregătire și măsuri de siguranță sporite.
Sărituri cu coarda elastică în vulcan (Chile)
Dacă săritul de pe o platformă în gol doar cu o coardă elastică atașată de picioare nu este suficient pentru a stimula unii turiști, atunci există și varianta extremă a acestui sport. În Chile s-a trecut la etapa superioară – săriturile cu coarda elastică într-un vulcan. Cei cu posibilități materiale pot opta pentru un sejur de 6 zile, care costă 10.000 de dolari și care, pe lângă confortul și facilitățile aferente, include și posibilitatea de a sări cu coarda elastică dintr-un elicopter direct în interiorul unui vulcan. Trebuie spus că vulcanul este activ, deci este vorba de lavă încinsă, temperaturi insuportabile, toate fac parte din pachet. Poate că nu este o activitate destinată multor oameni, însă posibilitatea de a te lăuda că ai fost în interiorul unui vulcan activ este destul de atractivă pentru un număr select de curajoși.
Drumeții pe El Caminito Del Rey (Spania)
Ce poate fi mai relaxant decât o drumeție în natură, pe poteci vechi, prin munți bătrâni. Există și varianta extremă a acestei activități, iar cei dornici o pot practica în Spania, pe celebrul Drum al Regelui. El Caminito del Rey este o aventură pe marginea prăpastiei, un drum anevoios construit în 1905 pentru muncitorii care lucrau la două centrale hidroelectrice din zonă. Parcurgerea vechiului traseu necesită nervi de fier, mult echilibru și răbdare. El Caminito del Rey și-a primit de-a lungul timpului tributul de la cei care s-au încumetat să treacă pe aici. Cel mai recent incident a fost în 2000, când doi drumeți au căzut și și-au pierdut viața.
Articole pe aceeași temă:
Cele mai fascinante ruine scufundate
Cele mai interesante gropi din lume
Destinatii perfecte pentru schi
Marile piete de Craciun din Europa
Bali, destinatie pentru suflet
Cele mai bune locuri din lume pentru scaldat
Hoteluri exclusive, pentru o persoana
Citiți principiile noastre de moderare aici!