De la șoncul cu părădaisă și telemea, zupa cu tăiței de casă, friptura de porc cu țușpais, plăcintele cu brânză, până la croafnele cu dulceață de trandafir sau mișpais cu miere, veți găsi o mulțime de opțiuni culinare delicioase la Banat Brunch.
Fiecare ingredient este atent ales de la producătorii locali, iar multe dintre rețete au fost transmise din generație în generație de către localnici.
„Evenimentele sunt organizate în sate pitorești, pe marginea râurilor sau în mijlocul naturii. Preparatele sunt realizate exclusiv din ingrediente locale, alese cu grijă și pregătite cu măiestrie de către gazde. Astfel, nu doar savurați bucatele tradiționale ale regiunii, ci și experimentați atmosfera autentică a satelor din Banat”, au precizat reprezentanții APDT.
Calendarul evenimentelor Banat Brunch de anul acesta este următorul:
- 20 mai – Brunch cu arome șvăbești la casa Ferch din Deta
- 27 mai – Brunch în gospodărie la Tanti Emilia, sat Coșteiu de Sus, comuna Margina
- 17 iunie – Brunch la Crama Agape Artă&Natură din satul Silagiu, care aparține de Buziaș
- 24 iunie – Brunch în scop caritabil la Barajul Ianova din comuna Remetea Mare
- 5 iulie – Urban Brunch pe vaporul Pelicanul din Timișoara
- 15 iulie – Brunch la stâna de pe Lunca Pogănișului în comuna Nițchidorf
- 5 august – Brunch acasă la profesorul Martinescu din comuna Pietroasa
- 12 august – Brunch la buna Gegi și la bunu Ion din grăgină, satul Duboz din comuna Nițchidorf
- 2 septembrie – Brunch de toamnă la Muzeul Satului din satul Sintești, comuna Margina
- 9 septembrie – Brunch la casa nr.39 din satul Jurești, comuna Bârna
- 17 septembrie – Brunch cu influențe italienești la Curtea Culorilor din satul Sârbova
- 30 septembrie – Brunch la Casa Speranța din satul Poieni
Înscrierile se pot face AICI.
Citiți principiile noastre de moderare aici!