Cerul de la Bozioru (judeţul Buzău)
În Bozioru din județul Buzău, la aproximativ 50 km de orașul Buzău și 20 km de Pătârlagele cerul parcă are altă culoare. Aici există o zonă unde infinitul ceresc depășește explicațiile științifice. Cerul albastru de la Bozioru este cel mai clar și albastru cer din lume. Oamenii de știință au reușit să măsoare strălucirea cerului de aici care este de 23.000 de grade Kelvin, în comparație cu intensitatea unui cer senin din orice alt colț al lumii care ajunge la 6.000 de grade Kelvin. Așadar, o diferență enormă pentru care nu s-au putut găsi argumente logice și științifice. De altfel, în zonă s-au înregistrat fenomene ieșite din comun, activitate magnetică intensă ce nu poate fi explicată. Dincolo de aspectele științifice, cerul albastru pur de la Bozioru este fundalul perfect pentru fotografii reușite de vacanță.
Tunelul Iubirii (judeţul Caraş-Severin)
Pe calea ferată care face legătura între Caransebeş şi satul Bouţari există unul dintre cele mai romantice locuri din România, sau poate chiar şi din lume: „Tunelul Iubirii. Calea ferată care face legătura între Caransebeş și Bouţari este o cale ferată secundară. Traseul a fost inaugurat pe data de 11 noiembrie 1908. Astfel, Tunelul Iubirii are o istorie bogată, însă în ultimii ani a fost redescoperit de către amatorii de fotografie. Multe cupluri vin aici pentru a-și face poze cu peisajul feeric în fundal. Din ce în ce mai multe fotografii de nuntă apar la Tunelul Iubirii care se spune că are puterea de a-i îndrăgosti pe tinerii care se aventurează prin el. De altfel, Tunelul este semnalat de multe aplicații online ca punct de atracție în zonă și astfel și-a făcut un renume și în afara hotarelor țării.
Groapa Ruginoasă (judeţul Bihor)
O altă minune a României, unică în Europa, este Groapa Ruginoasă. Aceasta se află în apropierea staţiunii turistice Arieşeni. Această ravenă uriașă are o dimensiune de 600 metri şi o adâncime de peste 100 şi s-a format în urma unei eroziuni de pământ care conţinea cuarțite, gresie şi argilă roşie. Groapa Ruginoasă se află într-un proces de eroziune continuu, ceea ce înseamnă că și în prezent își mărește continuu dimensiunile. O fotografie în fața acestui monument natural cu nuanțe sângerii cu siguranță va adăuga valoare oricărei vacanțe.
Lacul Vida sau Lacul cu vârtej (judeţul Bihor)
„Minunea ascunsă a Bihorului”, Lacul Vida se deosebeşte prin culoarea aproape ireală a apei, dar mai ales prin faptul că în mijlocul său este amenajat un deversor. Acesta creează impresia unui imens vârtej spectaculos. Lacul Vida este un lac de acumulare, construit în 1967, pentru a servi minelor care extrăgeau bauxită, pe cursurile râurilor Vida şi Topliţa. Imaginea lacului cu un vortex în mijlocul apei este impresionantă, un amestec de natural și fantastic care cu siguranță merită fotografiat. În mod sigur imaginile surprinse aici vor stârni curiozitatea prietenilor, prilej bun pentru a avea discuții frumoase despre minunile care se găsesc pe meleagurile autohtone.
Pietrele Vii (judeţul Buzău)
Județul Buzău este binecuvântat atunci când vine vorba de atracții naturale care fascinează și atrag prin caracterul lor inedit. Pe lângă Vulcanii Noroioşi şi Focurile Vii, zona Buzăului ascunde şi alte mistere. Pietrele Vii din Ţara Luanei, aşa cum mai este cunoscut întreg ţinutul sunt nişte formaţiuni ciudate de piatră, denumite ştiinţific “trovanţi” care, în loc să scadă în timp, de la eroziune, cresc. Conform localnicilor, aceste pietre misterioase au obiceiul să se miște, iar mulți dintre ei încearcă să le păstreze în preajma gospodăriilor pentru a le purta noroc. Oamenii de știință explică fenomenul de creștere și deplasare a pietrelor cu aspect extraterestru prin conținutul ridicat de săruri ce se află în compoziția lor. Astfel, atunci când pietrele se umezesc, apa este absorbită și determină expansiunea materialelor chimice din interiorul pietrelor, în momentul în care „cresc”, pietrele automat se mișcă, iar în funcție de terenul pe care se află se pot rostogoli. În orice caz, o fotografie cu o „piatră vie”, în vacanță, poate fi acel element inedit care să genereze amintiri de neuitat.
Citiți principiile noastre de moderare aici!