Dacă țara în sine și munții nu sunt de ajuns să vă convingă să petreceți vara la răcoare, atunci să ne amintim că la poalele Alpilor elvețieni curge Rinul, iar pe cursul acestuia sunt și alte puncte de atracție. Printre acestea, Cascada Rinului, bijuteria râului care atrage anual mii de turiști.
Situată la patru kilometri de orașul Schaffhause, Cascada Rinului este a doua cascadă din Europa ca mărime. Cascada s-a format acum aproximativ 15.000 de ani în urmă și are dimensiuni impresionante. Lățimea de 150 metri îi asigură titlul de cea mai lată cascadă formată din mai multe căderi succesive.
Cascada Rinului are o înălțime de 23 de metri și o adâncime a bazinului de 13 metri. Fluviul născut din Alpii elveţieni, Rinul, trece prin Lacul Konstanz şi peste stâncile de la Schaffhausen, unde se formează cascada.
Zona în care se află Cascada Rinului este un mare parc cu panorame încântătoare. Aici se află și castele vechi (Laufen și Wörth), stânci uriașe, un pod de cale ferată, trepte abrupte până sub cascade şi alei kilometrice.
Castelul Laufen este deschis publicului. Castelul rezistă din anul 885, când baronii din familia Laufen şi-au construit reşedinţa aici. Pe celălalt mal se află castelul Wörth, care dăinuie din secolului al XIII-lea.
Atracţia principală din parcul cascadei este poteca amenajată în trepte, tăind stânca şi aducând turiştii până sub învolburata cascadă, în partea ei laterală. Apele furioase şi agitate pot fi admirate în toată puterea lor de pe platforma exterioară.
De la debarcaderul de lângă castelul Wörth, se pot închiria bărci care traversează Rinul spre malul opus, de sub Castelul Laufen, cu un mic ocol până sub cascadă, În mijlocul cascadei se ridică o stâncă cu înălţimi ameţitoare.
Frumusețea cascadei este nemaipomenită, iar pe timp de noapte, când intră în funcțiune sistemul special de iluminat, imaginea cascadei este cu adevărat de poveste. În jurul Cascadei Rinului, panoramele taie răsuflarea și completează peisajul fermecat, elvețian.
Articole pe aceeași temă:
Excursie prin marile capitale imperiale
Cele mai ciudate plaje din lume
Zece poduri care iti taie respiratia
Cele mai impresionante drumuri din Romania
Cele mai impresionante structuri construite pe stanci
Parcul National Lacurile Plitvice – peisaje de vis, in inima Croatiei
Parcul Nicolae Romanescu – cea mai mare zona verde urbana din Romania
Citiți principiile noastre de moderare aici!