Zidul anti-refugiați (Germania)
O localitate din Germania construiește un zid imens pentru a separa localnicii de refugiații care sunt cazați într-o tabără situată în apropiere. Zidul a stârnit controverse, însă locuitorii din Neuperlach, o suburbie a orașului Munchen, sunt hotărâți să ducă la bun sfârșit construcția structurii de separare. Zidul are o înălțime de 4 metri și este mai impozant decât Zidul Berlinului. Construcția separă localitatea germană de cei aproximativ 160 de refugiați, copii neînsoțiți, care sunt plasați într-un centru de refugiați. Locuitorii din Neuperlach spun că nu le pasă de controversele stârnite de zidul de piatră și că singurul lucru important este că acesta le oferă siguranță împotriva unor posibile atacuri sau revolte ale refugiaților. De cealaltă parte, autoritățile germane au lăsat situația la aprecierea conducerii locale și s-au ferit să comenteze prea mult pe marginea subiectului.
Zidul rușinii (Peru)
Un zid impresionant de trei metri înălțime, cu sârmă ghimpată în partea de sus este bariera care separă… bogații de săraci. Structura se află la periferia metropolei Lima și a determinat un val de condamnare din partea localnicilor mai puțin înstăriți care se simt discriminați. „Zidul Berlinului din Peru”, cum a fost poreclit, este o structură din beton armat care separă cartierele San Juan de Miraflores și Surco. Acesta a fost construit ca un răspuns la criminalitatea crescută din zona periferiei care se propaga asupra zonei centrale. În Peru există una dintre cele mai pronunțate discrepanțe sociale din America Latină.
Bariera care desparte Marocul de Spania
Construit după sistemul închisorilor de maximă securitate din S.U.A., structura care separă Marocul de Spania, în zona numită Melilla, este un subiect constant de nemulțumire pentru cetățenii din Maroc. „Zidul” a fost construit de Spania pentru a stopa imigrația și contrabanda. Marocul condamnă această barieră și implicit autoritățile spaniole, întrucât nu recunoaște suveranitatea Spaniei în zona Melilla. Cu toate acestea, migrația și contrabanda în această zonă sunt adevărate probleme, iar răspunsul autorităților spaniole a fost întărirea graniței existente printr-o investiție de 33 de milioane de euro. Rezultatul este un complex structural de apărare format din 3 garduri succesive din sârmă, ce se întind pe lungimea de 11 kilometri și au o înălțime de 3 metri. Sârmă ghimpată, turnuri de observație. Faruri puternice, senzori de mișcare și camere video completează ansamblul. Cu toate acestea, zilnic, din Maroc intră ilegal în Spania zeci de migranți. Aceștia se încumetă să treacă prin succesiunea de obstacole, profitând de faptul că personalul de la graniță nu poate face față la asaltul constant asupra frontierei.
Zidul de la granița Turciei cu Siria
Zidul original care despărțea Turcia de Siria se întindea pe 200 de kilometri. Un zid impresionant, care a trebuit să fie mărit ca urmare a situației din Siria. Războiul din țara vecină, precum și amenințarea teroristă venită din zonă au determinat Ministerul Apărării din Turcia să extindă zidul. Astfel, la cei 200 de kilometri s-au mai adăugat 700. Zidul nu este încă finalizat, însă se lucrează de zor la el fiindcă fluxul de migranți care vin dinspre Siria este constant, iar atacurile teroriste din ultima perioadă au adăugat la urgența acestui proiect. Cu toate acestea, zidul a stârnit controverse fiindcă este o barieră de netrecut, iar refugiații care nu pot să ajungă la un punct de trecere a frontierei sunt practic prinși într-o zonă răvășită de război.
Articole pe aceeași temă:
Cipru, destinatia surprinzatoare din Mediterana
Cele mai originale restaurante din lume
Destinatii romantice pe meleaguri romanesti
Emiratele Arabe Unite, minunea turistica din desert
Cascada Rinului, peisaj de poveste la poalele Alpilor
Hoteluri exclusive, pentru o persoana
Cele mai inedite atractii plutitoare
Insula Rodos – Vacanta pe urmele Colosului
Citiți principiile noastre de moderare aici!