Sporturi extreme în subteran (Țara Galilor)
În Țara Galilor, pasionații de sporturi extreme pot găsi senzații tari la sute de metri sub pământ. Aici se găsește cel mai mare parc de distracții subteran dedicat sporturilor extreme. Mai precis, Parcul Național Snowdonia, aflat în regiunea muntoasă cu același nume din partea de nord a țării este un paradis pentru skateboarderi, bicicliști și alți practicanți de sporturi extreme. Acesta a fost primul parc naţional din Ţara Galilor, deschis publicului în 1951, şi al treilea ca mărime din Regatul Unit. În 2015 a fost deschisă publicului porțiunea subterană a parcului, despre care organizatorii spun ca este ce mai mare zonă subterană destinată sporturilor extreme. Curajoșii au posibilități multiple de a-și crește nivelul de adrenalină. Aceștia pot parcurge trasee cu tiroliana, pot face alpinism sau rafting. Toată acțiunea se petrece la 375 de metri sub pământ.
Centru de relaxare în salină (România)
Una din marile atracții din România, Salina Turda este practic un complex turistic destinat relaxări în diferite moduri, la o adâncime de 120 de metri. Salina a început ca un simplu loc de tratament pentru cei care suferă de boli respiratorii. În salină aerul este bogat în sare, cu o umiditate de 80%. În timp acest loc a fost dezvoltat astfel încât cei care vin aici, indiferent că sunt bolnavi sau turiști, să beneficieze de o gamă variată de activități în subteran. În salină vizitatorii pot juca o partidă de golf, pot face un meci de baschet sau fotbal. Există posibilitatea de a face plimbări cu barca pe interior. Cei care vor o zi de răsfăț se pot relaxa la centrul spa sau pot face fitness. Nu e de mirare că Salina Turda este una dintre cele mai apreciate atracții turistice din țară.
Hotel și catedrală sub pământ (Polonia)
Mina de sare Wieliczka se află în sudul Poloniei și este principala atracție turistică a Poloniei. Anual aici vin peste un milion de vizitatori. Alături de Insulele Galapagos şi Parcul Naţional Yellowstone, mina de sare de la Wieliczka a fost inclusă în prima listă a siturilor din patrimoniul mondial UNESCO. Mina a fost amenajată în secolul XIII şi a fost activă până în 2007, când a încetat producţia. În prezent aici se află un centru de tratament pentru persoanele cu probleme respiratorii, dar și… un hotel și o catedrală. Catedrala de Sare din subteranul minei, este locul unde mulți dintre localnici s-au căsătorit și dispune de multe capele și locuri de rugăciune. Fosta mină de sare găzduiește o multitudine de evenimente culturale, servind ca sală de concerte sau centru de expoziție pentru artiștii locali și străini.
Sărituri pe trambulină în subteran (Țara Galilor)
În ținutul Gwynedd din nord-vestul Țării Galilor există o fostă mină de ardezie unde se pot face cele mai nebune salturi în subteran. Aici este un parc amenajat unde se află o plasă elastică cu o suprafață de 930 de metri. Turiștii sunt încurajați să sară pe ciudățenia elastică cât mai sus, cu echipamentul de protecție aferent, desigur. De asemenea, cei mai îndemânatici vizitatori pot încerca salturi de pe o plasă pe alta, totul într-o atmosferă inedită cu jocuri de lumini și peisaje naturale.
Pe bicicletă la 30 de metri adâncime (S.U.A.)
În statul Kentucky, S.U.A., o fostă carieră de calcar, folosită în timpul războiului rece ca adăpost subteran, găzduieşte, la 30 de metri adâncime, cel mai mare parc pentru pasionații traseelor de mountain bike. Parcul are o suprafaţă de peste 33.000 de metri pătraţi și dispune de 45 de trasee desfăşurate pe mai bine de 19 kilometri. Aici bicicliștii își pot testa rezistența pe terenul accidentat la o temperatură constantă de 10 grade Celsius.
Articole pe aceeași temă:
Parcul National Lacurile Plitvice – peisaje de vis, in inima Croatiei
Parcul Nicolae Romanescu – cea mai mare zona verde urbana din Romania
Cele mai vizitate parcuri tematice din Europa
Insula Ovidiu, oaza de liniste de pe litoralul romanesc
Cele mai interesante strazi din lume
Cele mai inedite hoteluri plutitoare
Citiți principiile noastre de moderare aici!