Lacul Maggiore, Italia
Lacul Maggiore este cu adevărat un lac de poveste, cu un puternic iz mediteranean și un farmec italian aparte. Lacul are o adâncime de aproape 400 de metri și se întinde pe 212 kilometri pătrați. Este „împodobit” cu 32 de insule, numite Insulele Borromee, după contele Vitaliano Borromeo care și-a construit pe una din insule, Isola Bella, un palat luxos ce seamănă cu o navă. Pe lângă palatul contelui, pe Isola Bella pot fi vizitate grădinile mediteraneene. Cu ajutorul unui taxi pe apă se poate ajunge pe Isola Madre unde se plimbă țanțoși păuni albi, sau pe Isola dei Pescadori cu aleile sale pietruite, aceasta fiind și singura insulă locuită de pe lac.
Lacul Tsomoriri, India
În nord-vestul Indiei, la o înălțime de 4.595 metri, se află cel mai mare lac din Munții Himalaya. Tsomoriri are o lungime de 19 kilometri, o lățime de 3 kilometri, iar adâncimea maximă atinge circa 40 de metri. Lacul este înconjurat de Valea Rupshu, mărginită de piscuri montane de peste 6.000 de metri înălțime. Pe malul vestic al lacului se află templul budist Korzok, care are o vechime de peste 400 ani.
Lacul Como, Italia
Lacul Como este un lac de origine glaciară, o întindere de apă impresionantă, cu o suprafață de 146 kilometri pătrați și cu o adâncime de peste 400 metri, fiind printre cele mai adânci lacuri din Europa. Como are o dispunere interesantă, malurile sale desenând forma literei Y. Lacul este o locație naturală unde se pot observa diferite specii de animale și păsări, dar în același timp, pe maluri au înflorit afacerile de tip spa care oferă toate condițiile moderne pentru relaxare.
Lacul Peyto, Canada
Lacul Peyto face parte din Parcul Național Banff din Munții Stâncoși Canadieni. Lacul este alimentat de un ghețar imens din apropiere și este situat la 1.860 de metri înălțime, fiind mărginit de trei piscuri – Cladron, Peyto si Jimmy Simpson. Pe timp de vară, o cantitate mare de gheață se topește și se scurge în apele lacului, ceea ce duce la intensificarea culorii albastre a lacului. De altfel, culoarea albastră, nemaiîntâlnită nicăieri în lume, este elementul de distincție al acestui lac. Cea mai frumoasă priveliște a lacului se poate admira de pe Bow Summit, punctul cel mai înalt al ghețarului Icefield Parkway, situat în apropiere.
Lacul Geneva, Elveția și Franța
Lacul are o suprafață de 345,31 kilometri pătrați și este unul dintre cele mai întinse lacuri din Europa Occidentală. Franța deține 4,47% din suprafața lacului, iar Elveția 59,53%. Lacul Geneva s-a format ca urmare a topirii și a retragerii succesive a unui ghețar de mare altitudine. Este un lac alpin recunoscut pentru frumusețea sa și pentru apele sale line în care se oglindește Mont Blanc (4.810 m), cel mai înalt vârf al Munților Alpi. Lacul Geneva atinge 13 metri adâncime în porțiunea dintre Evian și Laussane.
Articole pe aceeași temă:
Sapte sate idilice din Romania
Zece poduri care iti taie respiratia
Cele mai impresionante drumuri din Romania
Cele mai impresionante structuri construite pe stanci
Parcul National Lacurile Plitvice – peisaje de vis, in inima Croatiei
Parcul Nicolae Romanescu – cea mai mare zona verde urbana din Romania
Citiți principiile noastre de moderare aici!