Ronda (Spania)
Situată într-o zonă muntoasă, la 750 de metri deasupra nivelului mării, localitatea Ronda face parte din provincia Malaga. Localitatea este împărțită în două de un canion, El Tajo, ce are o adâncime de 100 de metri. Unele clădiri din localitate stau așezate chiar pe marginea acestui abis impresionant. Legătura dintre orașul vechi și cel nou se face prin 3 poduri care au fost construite în ere diferite. Unul are origini romane, al doilea are origini maure, iar cel de-al treilea a fost construit în secolul al 18-lea. Priveliștea din oraș este spectaculoasă, însă și mai spectaculoasă este imaginea acestui așezământ suspendat pe marginea canionului.
Bonifacio (Corsica)
În punctul sudic al Insulei Corsica se află cea mai mare comunitate de pe insulă. Bonifacio este o așezare care pare fragilă, situată la 70 de metri înălțime, deasupra stâncilor de calcar erodate de valurile Mediteranei. Această localitate a fost mereu un sanctuar naval pentru ambarcațiunile care poposeau în zonă, iar acum este și o destinație preferată de cei înstăriți care vizitează mica comunitate cu yachturile lor de lux.
Castellfolit de la Roca (Spania)
Această localitate din Catalonia este mărginită de confluența râurilor Fluvià și Toronell. Marele zid de bazalt pe care este așezată această mică localitate are 50 de metri înălțime și un kilometru lungime. Structura bazaltică a fost formată de două cursuri de lavă care s-au suprapus. Comunitatea care și-a găsit căminul aici este cea mai mică din provincia Catalonia.
Santorini (Grecia)
Situat la 200 de km de țărmul grecesc, arhipelagul Santorini este tot ce a rămas în urma unei explozii masive vulcanice. Inițial aici era o singură insulă. Acum, imaginea pitorească, dar și turismul modern au făcut din acest arhipelag o destinație de vacanță apreciată de mii de turiști. Explozia vulcanică care a creat practic Santorini s-a întâmplat în urmă cu 3.600 de ani, iar în urma ei a dispărut și măreața civilizație minoică. Santorini însă s-a ridicat din cenușă și a devenit una din așezările cretane de poveste.
Manarola (Italia)
Situată în regiunea Liguria, Manarola ocupă o poziție periculoasă pe stânci bătrâne și măcinate de ape. Așezarea are o istorie îndelungată, Romanii amintind de localitate în numeroase texte, lăudând vinurile produse aici. De altfel și astăzi, turiștii se pot plimba prin podgoriile întinse din localitate și pe aleile mărginite de clădiri viu colorate.
Citiți principiile noastre de moderare aici!