Cross # Towers (Coreea de Sud)
Arhitecții danezi de la BIG au conceput o clădire de apartamente cu adevărat inedită. Cross # Towers este reprezentarea tridimensională a unui „#” și atrage privirile tuturor celor care ajung prin Seul, Coreea de Sud. Complexul arhitectural este format din turnuri orizontale și verticale, interconectate și ce formează semnul diez în perspectivă tridimensională. Există trei poduri pietonale care conectează turnurile la diferite nivele – în subteran, la nivelul stradal și deasupra solului. Aceste poduri au fost concepute și construite pentru a putea fi folosite de locatarii clădirii inedite în diverse scopuri, fiind atât spații pentru relaxare și plimbări, cât și platforme pentru diverse evenimente și activități culturale. Cross # Towers este o piesă inedită în peisajul arhitectural din Seul și reprezintă poarta de intrare către noul district Yongsan, unde se află o mare parte din firmele din oraș.
Clădirea Ren (China)
Clădirea Ren din Shanghai, China, a fost concepută de o firmă daneză și a fost construită cu ocazia evenimentului World Expo 2010. Ideea ce stă la baza acestui complex este o singură clădire formată din două structuri care se unesc. Prima clădire din ansamblu, cea care se ridică din apă, este destinată activităților care țin de trup și incorporează săli de sport, locuri de promenadă și un centru acvatic. Cealaltă clădire, care se ridică de pe sol, este destinată spiritului și dispune de săli de conferință. Cele două clădiri se unesc într-un ansamblu ce cuprinde un hotel cu 1000 de camere. Ca și aspect, clădirea Ren reprezintă semnul chinezesc pentru „popor”.
Muzeul Național Zayed (Emiratele Arabe Unite)
Situat pe Insula Saadiyat din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, Muzeul Național Zayed a pornit de la imaginea unor aripi, iar odată finalizat proiectul, clădirea a devenit una dintre cele mai apreciate atracții turistice din Abu Dhabi. Muzeul prezintă istoria și cultura Emiratelor, dar și evoluția socială și economică din ultimii ani. Muzeul este format din 5 structuri în formă de aripi care sunt construite pe o movilă artificială. Aripile acționează precum niște coșuri termale care atrag curenți reci și îi propagă prin muzeu, formând un sistem de climatizare natural.
Casa care dansează (Cehia)
Casa care dansează este o capodoperă arhitecturală situată în Praga, Cehia. Forma clădirii reprezintă o pereche de dansatori îmbrățișați. Inițial clădirea purta numele de Fred și Ginger, în onoarea celebrilor Fred Astaire și Ginger Rogers. Clădirea a fost gândită de arhitectul croat Vlado Milunic, iar construcția clădirii a început în 1992. De la finalizarea proiectului, în anul 1996, clădirea care dansează este una din atracțiile preferate ale turiștilor care vin în Praga, forma sa inedită fiind un fundal perfect pentru fotografiile de vacanță.
Clădirea Ou (China)
„Oul” din Beijing, China este un exemplu de frumusețe prin simplitate. Această structură frumoasă găzduiește Centrul Național pentru Arte Performative. Clădirea ovală este scufundată pe jumătate în apă și cuprinde o sală de operă, o sală de concerte și un teatru. Partea clădirii aflată sub apă dispune de coridoare subacvatice, un garaj și chiar și un lac artificial. „Oul” din Beijing a fost construit în cinci ani și poate acomoda 5.452 de oameni.
Articole pe aceeași temă:
Cele mai frumoase gradini botanice din Romania
Turism la inaltime. Cele mai spectaculoase platforme suspendate din lume
Cele mai fascinante ruine scufundate
Cele mai interesante gropi din lume
Destinatii perfecte pentru schi
Marile piete de Craciun din Europa
Bali, destinatie pentru suflet
Citiți principiile noastre de moderare aici!