La Giralda
The Giralda este singura structură care a mai rămas din moscheea din secolul al XII-lea, dărâmată în timpul construirii Catedralei din Sevilla. Mauri au realizat minaretul cu o serie de rampe astfel încât gardienii să poată păzii clădirea călare pe cai. Astăzi, cele 35 de rampe vin în ajutorul turiștilor care vor să ajungă în vârf pentru a admira peisaje panoramice peste oraș. În vârful turnului cu clopot se află o sfârlează din bronz denumită El Giraldillo – simbolul triumfului credinței.
Plaza de España
În 1914, arhitectul Anibal Gonzalez a început să creeze o serie de clădiri pentru Expoziția Ibero-americană din 1929. Aflate lângă cartierul Santa Cruz, în Parcul Maria Luisa, clădirile au prezentat rolul Spaniei în istorie, industrie și tehnologie. Printre expozițiile găzduite aici se numără manuscrise scrise de faimoșii exploratori spanioli Columb și Cortes. În prezent, edificiile găzduiesc instituții guvernamentale.
Catedrala Sevilla
Construită pe locul fostei Moschei Almohad, catedrala medievală a Sevillei a fost ridicată pentru a demonstra puterea și bogăția orașului după războaiele ”Reconquista”. La momentul finalizării, în secolul al XVI-lea, a fost cea mai mare catedrală din lume, depășind Hagia Sophia. Și în ziua de azi, Catedrala Sevilla este a treia cea mai mare catedrală din lume. Structura gotică gigant se mândrește cu un altar ce prezintă viața lui Isus și care include peste 1.000 de figurine acoperite în foiță de aur. Printre operele de artă găzduite în catedrală se numără „Coborârea de pe cruce” a lui Pedro de Campaña, „Sf. Teresa” a lui Francisco de Zurbarán, dar și faimoasa operă a lui Bartolomé Esteban Murillo „La Inmaculada”. Tot aici se află și mormântul lui Cristofor Columb.
Parcul María Luisa
Principalul parc public din Sevilla, Parque de Maria Luisa se întinde de-a lungul râului Guadalquivir, în apropiere de centrul orașului. Majoritatea parcului a făcut parte inițial din grădinile Palatului San Telmo și au fost donate municipalității în 1893. Peisagistul Jean-Claude Nicolas Forestier este responsabil de configurația actuală a parcului. Zona este cunoscută pentru populația mare de păsări, ce include turturici, lebede, papagali și rațe. Statui, iazuri și fântâni sunt împrăștiate printre aleile parcului, făcând din acest loc unul ideal pentru o plimbare relaxantă sub soarele spaniol, departe de zgomotul orașului.
Alcazar de Sevilla
Folosit și în ziua de azi de familia regală pentru anumite evenimente oficiale, complexul de palate regale, grădini și peluze Alcazar a trecut printr-o serie de transformări de-a lungul istoriei sale de peste o mie de ani. În secolul al XI-lea maurii au realizat un palat pe locul unui fort ce data din secolul X, care apoi a fost convertit într-o structură gotică în secolul XII. O sută de ani mai târziu, Regele Pedro a angajat meșteri mauri să reconstruiască și să extindă palatul în stil Mudejar. De la designul cu stele de pe tavanul din Salón de Embajadores la arcele delicate din Patio de las Doncellas, acest palat este considerat una dintre cele mai interesante atracții turistice din Sevilia.
Cartierul Santa Cruz
Aflat la estul centrului medieval, Barrio Santa Cruz este mărginit de râul Guadalquivir. Zona a fost cartierul evreiesc până la sfârșitul secolului al XIV-lea, când sinagogile au fost închise, casele au fost confiscate și mii de evrei au fost fie uciși, fie obligați să se convertească la creștinism. Un cartier cu alei înguste și pietruite, zona este împânzită cu portocali, terase colorate și piațete micuțe, dar și o mulțime de restaurante și baruri cu tapas. Din moment ce întregul cartier este închis traficului, Barrio Santa Cruz este perfect pentru o plimbare liniștită pentru turiștii care vor să deguste ambianța unui oraș spaniol medieval.
Metropol Parasol
Aflat în Piața La Encarnacion, în centrul medieval din Sevilla, proaspăt finalizatul Metropol Parasol este descris drept cea mai mare structură din lemn din lume. Creată de un arhitect german, clădirea are șase structuri gigant în formă de umbrelă realizate din lemn de mesteacăn importat din Finlanda. Poreclit Las Setas de la Encarnacion sau Ciupercile din Encarnacion, acest design modern a generat aproape la fel de multe controverse, pe cât a costat. Întârzieri și schimbări în metodele de construcție au dublat costul estimativ de 50 de milioane de euro. Structura găzduiește o piață de alimente, un acvariu, un restaurant și o piațetă.
Plaza de Toros de la Maestranza
Pentru turiștii interesați de tradiția spaniolă a luptelor cu tauri, Plaza de Toros de la Maestranza este o destinație de neratat. Cea mai veche arenă pentru lupte cu tauri din Spania, stadionul cu 14.000 de locuri a fost ridicat în 1758, și chiar și în prezent găzduiește lupte cu tauri, în zilele de duminică din primăvară până în toamnă. Vizitatorii nu trebuie să vadă o astfel de luptă, dar pot afla mai multe despre această tradiție. Muzeul adiacent are expoziții cu artefacte și informații despre cei mai faimoși matadori și tauri.
Casa de Pilatos
Aflată lângă Plaza de Pilatos, Casa de Pilatos este considerat unul dintre cele mai frumoase palate andaluze. Realizat de arhitectul Genoese Antonio Maria Aprile în 1529, ”Casa lui Pilat” a fost denumită după ce proprietarul inițial, Fadrique Enriquez de Rivera, a făcut un pelerinaj la Ierusalim în 1519. Deși clădirea este privată, poate fi vizitată de turiști, picturile lui Francisco Goya, poarta din marmură și scara interioară enormă și frumos ornată fiind printre cele mai apreciate.
Torre del Oro
Nu există altă structură în Sevilla care să explice mai bine rolul important al râului Guadalquivir în perioada coloniștilor spanioli, decât Torre del Oro – Turnul Auriu. O mare parte din succesul comerțului maritim din Sevilla s-a datorat faptului că acest râu este navigabil, oferind astfel mai multă protecție navelor, decât celelalte porturi europene. Timp de secole, turnul a fost unul dintre cele două puncte de ancorare pentru un lanț enorm care putea bloca intrarea pe râu, păzind astfel orașul de invadatori. Realizat la începutul secolului al XIII-lea, numele acestui turn de supraveghere provine de la reflexia aurie emanată de materialele din care este construit turnul în apă. Astăzi, turnul găzduiește un muzeu maritim care prezintă importanța râului de-a lungul istoriei orașului. Turiștii pot admira și peisaje superbe de la platforma din vârful turnului.
Articole pe aceeași temă:
Comorile arhitecturale moderniste de pe strazile Barcelonei
Evenimentele anului 2016, sursa de inspiratie pentru vacantele din acest an
Noua cladiri care vor redefini orizontul marilor metropole in 2016
Top 10 cele mai interesante orase pe care trebuie sa le vezi in 2016
Cele mai luxoase calatorii cu trenul. Top 10 excursii de vis… pe sine
Excursii la inaltime: top 10 cele mai impresionante platforme de observare
Top 10 experiente pe care trebuie sa le incerci in Europa
Citiți principiile noastre de moderare aici!