San Sebastian, parte din regiunea autonomă bască, se află pe coasta de nord-est a Spaniei, la mai puțin de 20 de kilometri de granița cu Franța. Locația ideală a orașului, în Golful Biscay, înseamnă și o sursă continuă de pește și fructe de mare proaspete, nu doar pentru restaurante, ci și pentru bucătarii care învață la singurul Centru Culinar Basc din lume.
Pentru a experimenta cu adevărat bucătăria bască, poți opta pentru un tur găzduit de un expert în gastronomie și vinuri. Sau, poți participa la un curs de gătit pentru a învăța cum să prepari specialități basce precum pintxos – degustări similare cu tapas.
Unul dintre secretele acestui oraș vibrant este faptul că are o mulțime de cluburi sociale pe tema gastronomiei basce ascunse ”la vedere” pe străzile din San Sebastian. Numite txokos, aceste fraternități au apărut, pentru prima dată, în secolul al XIX-lea, ca o modalitatea de a perpetua limba și cultura bască.
Articole pe aceeași temă:
Descopera magia Spaniei medievale. Top zece locuri de vazut in Sevilla
Comorile arhitecturale moderniste de pe strazile Barcelonei
Top 10 experiente pe care trebuie sa le incerci in Europa
O excursie delicioasa: Targul de Gastronomie din Dijon
Cele mai interesante orașe pentru pasionații artei culinare
Excursie pe drumul vinului: descopera cea mai frumoasa zona viticola din Franta
Citiți principiile noastre de moderare aici!