Săptămâna viitoare, pe 24 și 25 aprilie, aveți ocazia să combinați două activități în mijlocul naturii. Cei de la Vertical Adventure propun o excursie în Vadu Crișului, unde puteți face rafting pe Crișul Repede, puteți campa în cort sau într-o căsuță, iar ziua următoare vă puteți bucurați de priveliștea de la înălțime, escaladând în sistem de Via-Ferrata, stâncile defileului.
Ce puneți în bagaj?
În bagajul vostru trebuie să se regăsească și următoarele lucruri:
- încălțăminte cu talpă aderentă, robustă, pentru teren accidentat (approach shoes via ferrata)
- încălțăminte care se va uda (pentru rafting)
- haine potrivite pentru un traseu montan (inclusiv o jachetă rezistentă la apă și vânt)
- rucsac în care să încapă un snack și apă
- buff sau fes
- mănuși subțiri
- cremă de soare
- ochelari de soare
- sticlă de apă
Pentru a ajunge la destinație puteți veni cu mașina sau dacă nu aveți transport, dați un semn organizatorilor și găsesc o soluție. Sâmbătă 24 aprilie, la ora 10 trebuie să fiți la locul de întâlnire – Vadu Crișului.
Itinerar
Veți avea parte de ghidaj montan, echipament complet de Via Ferrata, precum și instructaj în folosirea acestuia în siguranță, echipament complet de neopren pentru rafting, instructaj și ghidaj pe apă, consiliere în alegerea echipamentului individual adecvat, precum și folosirea corectă a acestuia, dar și de poze făcute pe traseu.
„Traseele de Via Ferrata, trekking și rafting sunt accesibile și celor fără experință. Pentru traseele de via-ferrata este recomandabil să fiți confortabili cu expunerea la înălțime”, spun organizatorii, pe Facebook.
Pentru ziua de sâmbătă, este programată o aventură de rafting pe Crișul Repede.
„Ne echipăm în costume de neopren și ne îmbarcăm într-o aventură de rafting pe Crișul Repede, printre chei și natură înmugurită. Pentru prânz ne întoarcem la tabăra de bază”, mai spun aceștia.
După-amiază veți face o drumeție lejeră în care veți admira peisajele văii Crișului din punctele de belvedere și veți vizita peștera amenajată Vadu Crișului. Taxa de intrare este de 10 lei/persoană. Această peșteră a fost considerată cea mai frumoasă și intactă peșteră din Europa, figurând printre obiectivele turistice și științifice cele mai importante din Bihor.
Seara se anunță cu povești sub milioane de stele. Puteți campa cu cortul sau vă puteți caza la o casă pentru două persoane. Există și bucătărie cu autogospodărire și dușuri cu apă caldă.
Ziua de duminică este rezervată pentru escaladarea în sistem de Via Ferrata a stâncilor spectaculoase ale Defileului Crișului Repede.
„Ne echipăm de Via-Ferrata și începem cucerirea muntelui cu ajutorul sistemului montat în stâncă (cabluri, trepte, balustrade) și al echipamentului asigurat de noi”, spun cei de la Vertical Adventure.
Puteți lua prânzul apoi la o pensiune din zonă, iar mai apoi porniți motoarele spre casă pentru a ajunge înainte de ora 20 în Timișoara. Data limită până la care vă puteți înscrie pentru această excursie este 21 aprilie. Trebuie să completați un formular și să achitați un avans. Grupul minim de participanți pentru a ține tura este de șase persoane.
„Ne rezervăm dreptul de a modifica programul turei în funcție de condițiile meteorologice sau orice alt factor care ar putea pune în pericol siguranța participanților. Dacă prezinți simptome ale infectării cu noul coronavirus, te rugăm să amâni ieşirea. Tura se va ţine în condițiile reglementate vizavi de normele de siguranță covid”, transmit organizatorii.
Aventura vă va costa 300 de lei și nu include mâncarea sau cazarea. Pentru alte detalii puteți suna la 0790 596 258 sau prin email la office@verticaladventure.ro. Aceștia organizează atât programe de team building outdoor, cât și programe de aventură în munții României.
Editor – Dan Oancia.
Trimite articolul
XSi pe langa toate astea veti putea face focuri pe care le veti lasa nesupravegheate, veti putea insemna potecile cu PET-uri, doze de bere, chistoace, scutece folosite si ambalaje de napolitane, veti avea minunata posibilitate sa vi se auda boxa cu bluetooth peste trei vai ca sa stie lume larga ce manele(rock, jazz,folk,etc…) faine aveti voi, sa puteti omora in liniste broscute, pestisori, ganganii, soparlite si alte lucruri numai bune de strivit, lovit cu batul sau arse de vii. Va doresc succes si week-end minunat plin de bucurii, cel putin ca cele enumerate.
-
Prea multă energie negativă emanata din acest mesaj. Nu contest că cele enumerate de tine nu sunt reale, dar nu toți cei care merg in natura au aceste apucături
-
Este doar concluzia generală despre turiștii români care vin la Vadu Crișului.
-
Nu lasam nici eu nici prietenii mei nici cea mai mica hartiuta in urma noastra cand mergem in natura sau oriunde de altfel.
Mergeti oameni buni in natura si scoateti capetele din televizoare si o sa vedeti ca dispare si plandemia si vaccinarea criminala. Reveniti la viata.
Ma intreb cum merge aricolul asta cu vacantele cu celalalt articol in care niste bieti drumeti primeau amenzi cumulate de 40 000 lei pentru ca au iesit cu rulotele si nu si-au putut justifica prezenta in natura. Ce bestii criminale – traficantul gay de copii ales presedinte – sunt in conducerea tari de ne opresc si din a respira aerul dat noua de Dumnezeu? De ce nu cade fiara de Arahat nici dupa zecile de morti arsi in spitale si nici dupa Colectiv unde sa nu uitam ca i s-a cerut capul?
Adevarul ne va face liberi, frumusetea va salva lumea si iubirea ne va vindeca.
-
Tot ce aruncați în natura ,
Universul vi le va da înapoi înzecit! Așa că fiți cu minte și aveți grijă de Natura!