Județul Sibiu atrage mii de turiști în fiecare anotimp și nu e de mirare de ce. De la obiective extrem de cunoscute de mult timp precum Muzeul Astra la altele noi, precum Casa răsturnată de pe Valea Avrigului sau Povestea calendarului de la Porumbacu de Sus, județul se poate lăuda cu numeroase puncte de atracție.
Dacă te hotărăști să vizitezi județul Sibiu, ar trebui să aloci cel puțin o săptămână pentru a explora toate frumusețile pe care le are de oferit. Dacă nu dispui de concediu, te poți întoarce oricând vrei să evadezi din rutină.
Vă prezentăm, mai jos, câteva atracții turistice din județul Sibiu care merită vizitate și fotografiate.
Casa răsturnată
La circa nouă kilometri de Avrig se află parcul de distracții Brambura Park, unde în mod cert atracția principală o reprezintă casa răsturnată. Construită după toate regulile, casa, complet mobilată, este făcută invers. Acoperișul este temelie, iar temelia acoperiș, vizitatorii umblă pe tavanul devenit podea, iar fiecare element din casă este pe podelele devenite tavan, adică cobori la mansardă și urci în pivniță. Intrarea costă 30 de lei, iar orarul este 9-20.
Povestea Calendarului
Foarte aproape de Porumbacu de Sus, cu Vârful Negoiu în zare și într-una dintre cele mai frumoase regiuni de pe partea de nord a Munților Făgăraș se află unul dintre parcurile tematice originale, atât ca idee, dar și ca amenajare: Povestea Calendarului. Povestea calendarului a plecat de la legenda care spune că cele 12 luni ale anului sunt cei 12 fii ai Anului. S-au adăugat multe alte povești, legende și tradiții legate de fiecare lună din an, iar doi oameni creativi, sibienii Anca și David Damian, le-au împletit într-un proiect inedit care a devenit, prin muncă și investiții pe măsură, un parc tematic original. Intrarea costă 25 de lei pentru adulți, 15 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între trei și zece ani, iar micuții care au sub trei anișori intră gratuit. Program de vizitare de luni până duminică de la ora 9 la 19.
Piața Mare din Sibiu
Aici este centrul istoric al Sibiului, prima dată menţionat în anul 1411 ca piaţă de cereale. Piaţa exista din anul 1366 odată cu finalizarea celei de-a treia centuri de fortificaţii a oraşului. Începând din secolul al XVI-lea, Piaţa Mare a devenit centrul vechii cetăţi. Timp de sute de ani a fost denumită Der Grosse Ring sau Grosser Platz, în perioada interbelică s-a numit Piaţa Regele Ferdinand, comuniştii au denumit-o Piaţa Republicii, iar din 1990 s-a revenit la denumirea originală. Piața Mare găzduiește periodic evenimente. Aici găsiți restaurante, cafenele și alte atracții. Poate cea mai importantă este Muzeul Naţional Brukenthal, cel mai vechi muzeu din România.
Muzeul Astra din Sibiu
O vizită la Muzeul Astra, aflat în rezervaţia naturală „Dumbrava Sibiului”, este excelentă pentru relaxare. Cel mai mare muzeu în aer liber din țara noastră și din Europa vă așteaptă să-l descoperiți în tihnă. Un bilet de intrare la Muzeul Astra din Sibiu costă 35 de lei pentru adulți, 15 lei pentru pensionari, nouă lei pentru elevi și studenți, iar pentru copiii mai mici de șase ani intrarea este gratuită. Peisajul din Dumbrava Sibiului este unul de vis. Muzeul Astra se întinde pe 96 de hectare fiind străbătut de zece kilometri de alei, cu păduri răcoroase și poieni însorite, străbătute de un mic râu, având în mijloc un lac în care se oglindesc morile de vânt dobrogene și construcțiile pescarilor din Delta Dunării. Astfel, dacă doriți să-l vizitați ar fi bine să alocați cel puțin 3-4 ore. Orar: luni-duminică, între 8 și 20.
Abația cisterciană din localitatea Cârța
Abația cisterciană Cârța este un loc unic în România. În anii 1205-1206 a sosit în Transilvania un grup de călugări cistercieni veniţi de la mănăstirea Igriş din județul Timiş, nu departe de localitatea Cârţa de astăzi, pe malul stâng al Oltului, iar aceştia au ridicat o construcţie simplă din lemn. Câțiva ani mai târziu, între anii 1210-1215, în imediata vecinătate a clărilor provizorii de lemn a fost construită o capelă de piatră, așa-numitul oratoriu. Noua biserică a avut un adevărat rol iniţiator şi de inspiraţie în arhitectura viitoarelor biserici fortificate din Transilvania. Mănăstirea a fost în mod repetat devastată și distrusă de către tătari și turci. Biserica evanghelică de astăzi a restaurat și menținut doar absida și corul fostei bazilici în care se țin slujbe.
Program de vizitare: luni-duminică: 11:00-20:00. Tariful de vizitare este adulţi: 10 lei, elevi, studenţi, pensionari: 5 lei.
Pe aceeași temă:
FOTO. Muzeul Astra din Sibiu, o alegere potrivită pentru o ieșire în weekend
Trimite articolul
Xsi orasul nostru e cam rasturnat pe alocüri. cred ca asta a fost strategia pentru a atrage turisti, dar nu prea a functionat. altfel, da, multe locüri frumoase de vizitat in toata tara. stie cineva cum mai e drumul spre Sasca Montana?
#🤪
tursimul e bun, dar atunci cand turistul mai si pleaca, bai nana
-
Da, ar fi cazul să-i aduceți înapoi acasă pe turiștii ”dă frunce” Monica Țațoiu, Dan Negru ș.a…
-
am cunoscut olteni mai isteti ca “mine”. si cu nickname asumat. ce sa-ti povestesc, ce bine ca nu vin turisti in timisoara, ca nu cumva sa ramana aici. bine, intre timp zic sa comandam mancare online, o sa ne-o bicicleasca un timisorean din asia pana la usa. si cei cu bacu’ picat in a doua sesiune de anu asta or sa fie angajati la multinationale pe salarii astronomice, ca sa aiba orasu buget.
#da’ chiar nime nu ma poate lamuri cu drumu ala spre sasca? e facubil cu o masina de care nu vrei sa-ti bati neaparat joc?
#🤪
-
@tion, cum pot sa fac sa-i raspund totusi simpaticului care a folosit nickname-ul pe care-l folosesc si eu pentru a debita niste insinuarile xenofobe cu care eu nu sunt de acord? e bun si numa mesaju asta daca alalalt nu e pe placu’ lu @mod care poate vrea sa-l incürajeze pe simpatic si pe cititor desi ar fi impotriva “principiilor de moderare”…
si daca puteti sa detaliati un pic principiile alea, ca pare ca eu is mai greu de cap, mi se pare ca trec tot felu de mizerii, dar cand vreau sa le combat, nu se poa’! sau e o limita de comentarii pe zi/saptamana si mi-am consumat-o🤣😂🤣? hmmmm🤪#🤪
A spune ca sighi e ofertant e pleonasm …