Vârful Padeș (1.382 metri) este cel mai înalt vârf din Munții Poiana Ruscă și le oferă iubitorilor de ecoturism posibilități multiple de a se bucura de natură.
Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) în colaborare cu Serviciul de voluntariat montan și cu sprijinul Primăriei Tomești a organizat, sâmbătă, o acțiune de vopsire a marcajelor în cadrul proiectului „Marcare trasee de drumeție în Țara Făgetului, în zona Tomești-Luncanii de Jos-Drumul Județean-Tău Ursului-Căprișoara-Transluncani”, proiect inițiat în 2021.
În ultimele săptămâni, Serviciul de Voluntariat Montan a derulat activități de identificare și parcurgere a traseelor. De asemenea, a efectuat lucrări de amplasare a stâlpilor și indicatoarelor de direcție de-a lungul traseelor care fac obiectul colaborării.
Este vorba despre șase stâlpi vopsiți în trei straturi cu perle reflectorizante ce vor fi amplasați la intersecția de drumuri și 12 săgeți indicatoare cu destinația și timpii de parcurgere în arealul Țara Făgetului.
În acțiunea de sâmbătă, alături de reprezentanții APDT Timiș, s-au aflat voluntari de la Asociația Studenților Geografi GEOTIM de la Universitatea de Vest Timișoara și ai Serviciului de Voluntariat Montan.
Astfel, plecând pe traseul care pornește din Luncanii de Jos, pe Făgețel, 60 de voluntari din județele Timiș, Arad, Brașov și Hunedoara au curățat și vopsit marcajele pentru a facilita accesul turiștilor.
Trimite articolul
XFelicitări tuturor pentru acțiune ! Va felicit mai ales pe voi, dragi studenți din Asociația Geotim Egeea Timișoara ! UVT se mândrește cu voi ori de câte ori îi faceti si vă faceți cinste prin fapte!
respect
Felicitari pt. initiativa.
Ar fi de ajutor daca s-ar posta si niste track-uri pt. drumetii catre vf. Pades, lumea ar putea profita de ele.