Un bilet de intrare la Muzeul Astra din Sibiu costă 35 de lei pentru adulți, 15 lei pentru pensionari, nouă lei pentru elevi și studenți, iar pentru copiii mai mici de șase ani intrarea este gratuită. Există și abonamente pentru cei care doresc să viziteze des instituția muzeală.
Peisajul din Dumbrava Sibiului este unul de vis. Muzeul Astra se întinde pe 96 de hectare fiind străbătut de zece kilometri de alei, cu păduri răcoroase și poieni însorite, străbătute de un mic râu, având în mijloc un lac în care se oglindesc morile de vânt dobrogene și construcțiile pescarilor din Delta Dunării. Astfel, dacă doriți să-l vizitați ar fi bine să alocați cel puțin 3-4 ore.
La Astra se găsesc peste 400 de construcții. Este vorba despre case, ateliere și complexe de clădiri. Muzeul a fost deschis în anul 1963 și a fost extins de atunci.
Printre altele, aici puteți admira Gospodăria de pescar și Cherhanaua din Mahmudia, judeţul Tulcea; Teascul de zdrobit seminţe de in din comuna Cristian, judeţul Braşov; Moara cu cai din localitatea Sânpetru, judeţul Timiş; Gospodăria-atelier de rudari din satul Poiana, comuna Perisani, judeţul Vâlcea; Ciocanul hidraulic din Rimetea, judeţul Alba și multe altele.
În anul 1966, reputatul muzeolog olandez Bernet Kempers, a numit muzeul sibian „cel mai frumos muzeu în aer liber din Europa”.
De asemenea, în incintă veți găsi meșteri populari de la care veți putea cumpăra diverse lucruri, de la ii, cutii pictate manual, la ouă încondeiate, linguri sculptate și multe altele. Periodic, aici au loc și evenimente gastronomice. Nu ratați bulzul și virșli.
Muzeul în aer liber găzduiește anual numeroase evenimente și acțiuni culturale care sărbătoresc tradiția. Astra dispune de o scenă în aer liber unde au loc diverse spectacole și concerte.
foto: Tion
Trimite articolul
XAm fost. Chiar merita vizitat.
-
Unde e in Timisoara? Pe strada Sibiu?
-
Da, la Medici.
-
-
daca n-ai si pe unii care sa locuiasca acolo ca la sfarsitul sec xix sa vada vizitatoru’ ca la zoo ce si cum, tot degeaba🤣😂🤣 Slab director au, cred ca nici n-are titlul de doctor, si atunci cum sa stie ce si cum tre’ facut? Sau macar sa aiba niste restauratori pe care sa-i poti vizita, ce e mai placut cand restaurezi cu migala ceva decat sa vina grupuri de vizitatori mai mult sau mai putin galagiosi sa te urmareasca cum lucrezi? I-ar urmari directorul nu cumva sa nu lucreze, da’ e bine si daca ii urmaresc vizitatorii.
ps te-ai dat in scranciob?