Vești bune pentru cei care și-au propus să viziteze Parcul Național Cheile Nerei — Beușnița, la limita Munților Aninei cu Munții Locvei. Puteți păși în siguranță pe noile podețe și poduri, la obiective turistice ca Ochiul Beiului, Cheile Șușarei, Cascada Beușnița.
„Pentru a putea ajunge la atracțiile naturale din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița au fost efectuate reparații și lucrări de întreținere pentru siguranța celor care vor să ne viziteze. Vă invităm să pășiți în siguranță pe noile podețe și poduri de la următoarele obiective turistice: Cascada Bigăr, Cheile Șușarei, Ochiul Beiului și Cascada Beușnița”, transmit reprezentanții Romsilva – Administrația Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița pe Facebook.
Pe raza parcului există nouă trasee turistice pe o lungime totală de 92,8 km, acestea fiind marcate și omologate.
Cei de la Bantul Montan recomandă un traseu ușor de parcurs prin Parcul Național Cheile Nerei: Păstrăvărie Bei – Lacul Ochiul Beiului – Cascadele Beusnița. Nu este un traseu dificil. Se poate face în două ore și jumătate, dus-întors. Este marcat cu bandă galbenă și cruce roșie. Lacul Ochiul Beiului este „oglinda cerului și a pădurii de brad din jur”, un loc misterios care atrage turiștii și prin legendele sale. De la Ochiul Beiului, se urcă timp de 20-30 de minute până la prima Cascadă Beușnița, urmând poteca marcată cu cruce roșie. Veți descoperi un adevărat monument al naturii.
Puteți admira și Cascada Bigăr, după prăbușire, care atrage încă turiști, fiind cel mai vizitat și cunoscut obiectiv din zona Banatului. Cascada Bigăr e accesibilă oricui, fiind pe drumul dintre Bozovici și Anina, cam la 9 – 10 km de Bozovici. Banatul Montan, o pagină care promovează obiectivele din acea zonă, a inclus-o și într-un top cu 10 locuri din Banat, care trebuie neapărat vizitate.
Printre traseele de drumeție se numără și cel de la Sasca Montană la Cheile Șușarei, de aproximativ două ore și jumătate. Este indicat pentru începători, fiind încadrat la dificultate ușoară. Punctul de start este la ieșirea din Sasca Montană spre Cărbunari, iar obiectivul este Cascada Șușara, care se varsă în două trepte. Traseul este marcat cu cruce albastră.
„Pe această cale atragem atenția tuturor celor care ne vizitează să nu mai lase în urmă gunoaie după drumețiile lor”, mai menționează cei de la Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița.
Foto: Romsilva – Administrația Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița
editor Amalia Kui
Pe aceeași temă:
VIDEO. Cascada Bigăr, după prăbușire. „E frumoasă și așa” și încă atrage turiști
FOTO. Călătorie în pandemie prin Banatul Montan. La limita Munților Aninei cu Munții Locvei
Trimite articolul
XSunt lucrări firești Intr un parc national, in opinia mea . Cum firesc ar fi și să nu se lase gunoaie , dar mai avem de lucru in zona asta.
Fara beton, asfalt, borduri, otel, avem destule in Timisoara, nu ne mai trebuie si in varful muntelui.
-
Daca vorbesti de constructii sunt de acord (desi un adapost/refugiu de vreme rea nu ar fi rau, pe ici pe colo), dar daca te opui la construirea unor trepte, balustrade, carari, consolidari etc, chiar ai luat-o razna. Din ce vrei sa le faca? Din carton, din ciocolata? Hai fi rezonabil.
Poate si o parcare, eventual pazita, la locul de plecare ar fi buna.