Timișorenii și turiștii vor fi plăcut surprinși să afle despre obiective pe lângă care au trecut și poate nu le-au dat atenția cuvenită.
Colecția de obiective a fost creată în colaborare cu două nume importante din comunitatea Instagram timișoreană. Este vorba despre Roxana Puriș (@roxanapuris) și Alexandra Pîrv (@umbluvandra). Traseele sunt disponibile pe site-ul oficial de promovare turistică a orașului, împreună cu ponturi de la cele două co-realizatoare.
„Este o premieră pentru piața din Timișoara. Turul Timișoara instagramabilă este modul nostru de a ține pasul cu vremurile, vremuri în care partea vizuală e din ce în ce mai importantă, în care social media are importanță din ce în ce mai mare. Tinerii încep să își aleagă destinațiile de călătorie bazându-se mult pe imagini pe care le găsesc în online.
Turul acesta este un produs turistic nou, dar în același timp și o invitație către timișoreni să se plimbe prin oraș, să îl vadă cu alți ochi.
Turul oferă 40 de atracții, de obiective, pe care le-am făcut împreună cu Roxana Puriș și Alexandra Pîrv, alături de colegul nostru Ludovic Satmari, care e și ghid turistic și care a validat povestea obiectivelor turistice”, a afirmat Laura Boldovici, director al OMD Timișoara.
Printre locațiile selectate se numără Palatul Episcopal Sârbesc, Casa cu Iederă, Palatul Bruck, Institutul Francez, Sinagoga din Cetate etc.
„Noi am ales 40 de locații în primă fază, care sunt listate pe site, de exemplu Palatul Episcopal Sârbesc, Casa cu Iederă și multe altele. E un tur instagramabil în principiu pentru turiștii care vin și care vor să petreacă trei ore, să vadă locații frumoase și să facă poze, dar și pentru cei din Timișoara.
Eu sunt născută aici, am crescut aici, am studiat aici cu câteva mici pauze de studii am locuit în alte țări și chiar și așa, multe dintre locațiile din turului cel lung le-am descoperit și eu, la rândul meu, destul de târziu, lucru de care nu sunt neapărat mândră, dar mi-am dat așa seama că avem locuri foarte frumoase și la noi în oraș”, a spus Roxana Puriș.
„Timișoara e acasă și nu am văzut-o cu ochi de turist o perioadă destul de lungă de timp, așa că sincer, provocarea aceasta care a venit de la OMD a fost foarte binevenită și mi-a plăcut să descoperim străzile orașului din punct de vedere turistic și fotografic”, transmite Alexandra Pîrv.
Prima propunere a celor două tinere o reprezintă clădirea aflată la numărul 6 pe strada Eugeniu de Savoya, a cărei fațadă din cărămidă aparentă are elemente neobaroce. Imobilul are o curte acoperită, printre puținele de acest fel care au mai rămas în Timișoara.
O altă oprire puteți face pe strada Regimentul 5 Vânători, adiacentă Pieței Unirii.
„Este o stradă instagramabilă din cauza încadrării”, a fost de părere Alexandra Pîrv.
Palatul Episcopal Ortodox Sârb din Timișoara este o clădire istorică situată în Piața Unirii la nr. 4. Mulți nu știu, dar se poate vizita, de luni până vineri, între orele 9 și 15 dacă sunați la interfon. Imobilul a fost restaurat recent, iar interiorul este absolut spectaculos, așa cum puteți observa în fotografii.
„Un tur normal îți arată istoria, poveștile și îți spune întâmplările care au avut loc, pe când un astfel de tur te poartă prin locurile în care faci poze frumoase. Publicul țintă este cel tânăr și utilizatorii acestei rețele sociale.
De la un capăt la celălalt al orașului și în toate cele patru puncte cardinale am găsit locuri frumoase cu Roxana și Alexandra, chiar și afară din Timișoara, de-a lugul Begăi, silozurile, podurile, barajul de la Sânmihaiu Român. Poate fi un instrument de promovare pentru că fiecare poză frumoasă realizată, care atrage aprecierea altora, ne promovează”, a afirmat ghidul turistic Ludovic Satmari de la OMD Timișoara.
Trimite articolul
Xuserisme de 2 bani
Cuvantul “instagramabil” nu exista in DEX-ul limbii romane. E o moda sa se invententeze cuvinte noi? Daca un loc e frumos, si se pot face fotografii frumoase acolo, nu inseamna neaparat ca acele fotografii sunt speciale pentru instagram. Prin toata treaba asta, nu se face decat o promovare gratuita ( sau nu) a instagram-ului. Pacat ca arta fotografiei incepe sa decada